Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tiramisu z cydrem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mehlnerin" data-source="post: 1741453" data-attributes="member: 59363"><p>Przepis mam z zeszytu wydawanego u nas corocznie z okazji Dni Cydru. Nasz region slynie z produkcji cydru i mamy nawet Cydrowa Krolowa.</p><p></p><p>W sumie proporcje sa obojetne, ja daje wiecej jablek i nastepnym razem pomine sok jablkowy i dam wiecej cydru. Cukru tez nie dawalam.</p><p></p><p>200gr smietany kremowki,</p><p>250 gr sera bialego zmielonego,</p><p>4 lyzki cukru pudru,</p><p>cukier waniliowy abo wanilia,</p><p>szczypte cynamonu,</p><p>300 gr serka maskarpone,</p><p>400 g musu jablkowego,</p><p>125 ml soku jablkowego,</p><p>3 lyzki cydru,</p><p>biszkolpty.</p><p></p><p>Smietane ubic, wymieszac z serem bialym, maskarpone, cukrem, wanilia, cynamonem i 100 gr musu jablkowego. </p><p>Dono foremki wylozyc biszkoptami, polacje cydrem ymieszanym z sokiem jablkowym, wylozyc mase serowa, na to mus jablkowy i powtarzac czynnosc az foremka bedzie pelna.</p><p>Mozna tez zrobic w szklaneczkach.</p><p></p><p>A mus jablkowy robie sama, obieram jablka, kroje w kostke. Do garnka daje troche wody i podgrzewam te jablka jakies 15 minut. potem studze. Na to tiramisu robilam z 5 jablek ale mi jakos malo bylo.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mehlnerin, post: 1741453, member: 59363"] Przepis mam z zeszytu wydawanego u nas corocznie z okazji Dni Cydru. Nasz region slynie z produkcji cydru i mamy nawet Cydrowa Krolowa. W sumie proporcje sa obojetne, ja daje wiecej jablek i nastepnym razem pomine sok jablkowy i dam wiecej cydru. Cukru tez nie dawalam. 200gr smietany kremowki, 250 gr sera bialego zmielonego, 4 lyzki cukru pudru, cukier waniliowy abo wanilia, szczypte cynamonu, 300 gr serka maskarpone, 400 g musu jablkowego, 125 ml soku jablkowego, 3 lyzki cydru, biszkolpty. Smietane ubic, wymieszac z serem bialym, maskarpone, cukrem, wanilia, cynamonem i 100 gr musu jablkowego. Dono foremki wylozyc biszkoptami, polacje cydrem ymieszanym z sokiem jablkowym, wylozyc mase serowa, na to mus jablkowy i powtarzac czynnosc az foremka bedzie pelna. Mozna tez zrobic w szklaneczkach. A mus jablkowy robie sama, obieram jablka, kroje w kostke. Do garnka daje troche wody i podgrzewam te jablka jakies 15 minut. potem studze. Na to tiramisu robilam z 5 jablek ale mi jakos malo bylo. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tiramisu z cydrem
Top
Bottom