Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Tiramisu z malinami i liczi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lemina" data-source="post: 459512" data-attributes="member: 1681"><p><a href="http://www.cuisine-campagne.com/index.php?2007/02/16/219-tiramisu-aux-framboises-aux-litchis-et-a-la-rose-facon-ispahan" target="_blank">http://www.cuisine-campagne.com/index.php?...e-facon-ispahan</a></p><p></p><p><strong><span style="font-size: 26px">Tiramisu z malinami i liczi</span></strong></p><p></p><p>Składniki na porcje dla 8 osób:</p><p></p><p>- 400g zamrożonych malin</p><p>- 600g całych liczi</p><p>- 10 ciasteczek biscuits roses de Reims (nie mam bladego pojecia co to jest, moze poszukam w sklepie, chyba, ze ktoś wie)</p><p>- 3 jaja</p><p>- 85 g cukru pudru</p><p>- 150g mascarpone</p><p>- 3 łyżki syropu różanego</p><p>- 50g płatków migdałowych</p><p></p><p>1. Rozmrozić maliny, zostawić sok</p><p>2. Obrać i wypestkować liczi nad miską z sokiem z malin. Dodać syrop różany.</p><p>3. Oddzielić białka od żółtek. Wymieszać energicznie żółtka z cukrem pudrem aż masa zbieleje.</p><p>4. Dodać mascarpone i dobrze wymieszać.</p><p>5. Ubić pianę z białek (musi być bardzo sztywna) i dodać do masy zółtkowo-mascarponowej.</p><p>6. Ciastka zamoczyć w soku malinowo-liczowo-syropowym. Jeśli zabraknie można dodać soku z malin lub wody.</p><p>7. Na ciastka ułożyć maliny z liczi</p><p>8. Przykryć masą z mascarpone.</p><p>9. Podsmażyć delikatnie płtaki migdałowe i ułożyć na mascarpone.</p><p>10. Włożyć tiramisu do lodówki i pozwolić mu się &quot;przegryźć&quot; ok 12 godzin. Podawać zaraz po wyjęciu z lodówki. Można polać odrobiną syropu różanego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lemina, post: 459512, member: 1681"] [URL="http://www.cuisine-campagne.com/index.php?2007/02/16/219-tiramisu-aux-framboises-aux-litchis-et-a-la-rose-facon-ispahan"]http://www.cuisine-campagne.com/index.php?...e-facon-ispahan[/URL] [B][SIZE=18]Tiramisu z malinami i liczi[/SIZE][/B] Składniki na porcje dla 8 osób: - 400g zamrożonych malin - 600g całych liczi - 10 ciasteczek biscuits roses de Reims (nie mam bladego pojecia co to jest, moze poszukam w sklepie, chyba, ze ktoś wie) - 3 jaja - 85 g cukru pudru - 150g mascarpone - 3 łyżki syropu różanego - 50g płatków migdałowych 1. Rozmrozić maliny, zostawić sok 2. Obrać i wypestkować liczi nad miską z sokiem z malin. Dodać syrop różany. 3. Oddzielić białka od żółtek. Wymieszać energicznie żółtka z cukrem pudrem aż masa zbieleje. 4. Dodać mascarpone i dobrze wymieszać. 5. Ubić pianę z białek (musi być bardzo sztywna) i dodać do masy zółtkowo-mascarponowej. 6. Ciastka zamoczyć w soku malinowo-liczowo-syropowym. Jeśli zabraknie można dodać soku z malin lub wody. 7. Na ciastka ułożyć maliny z liczi 8. Przykryć masą z mascarpone. 9. Podsmażyć delikatnie płtaki migdałowe i ułożyć na mascarpone. 10. Włożyć tiramisu do lodówki i pozwolić mu się "przegryźć" ok 12 godzin. Podawać zaraz po wyjęciu z lodówki. Można polać odrobiną syropu różanego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Tiramisu z malinami i liczi
Top
Bottom