Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Tiramisu'
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="harapug" data-source="post: 1625573" data-attributes="member: 2177"><p>Wybaczcie, że odgrzebuje stary jak świat wątek, ale mnie strzepało, alkohol do masy z serem i żółtkami?</p><p>Profanacja, tiramisu to prosty deser i udaje się na ogół bez problemu, pod warunkiem nie wydziwiania z przepisem, trzy etapy, piana z białek i cukru, żółtka dokładnie wymieszane z cukrem i delikatnie wmieszany w to mascarpone, oraz biszkopty (koniecznie oryginalne do tego deseru) namoczone w mocnej kawie z dodatkiem amaretto lub marsali, rzecz gustu, żadnego dolewania czegokolwiek do masy, mascarpone to &quot;kapryśny&quot; serek, najlepiej masę robić na produktach, które wyjęło się z lodówki te minimum 30 minut przed pracą, zimny ser trudno się miesza.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="harapug, post: 1625573, member: 2177"] Wybaczcie, że odgrzebuje stary jak świat wątek, ale mnie strzepało, alkohol do masy z serem i żółtkami? Profanacja, tiramisu to prosty deser i udaje się na ogół bez problemu, pod warunkiem nie wydziwiania z przepisem, trzy etapy, piana z białek i cukru, żółtka dokładnie wymieszane z cukrem i delikatnie wmieszany w to mascarpone, oraz biszkopty (koniecznie oryginalne do tego deseru) namoczone w mocnej kawie z dodatkiem amaretto lub marsali, rzecz gustu, żadnego dolewania czegokolwiek do masy, mascarpone to "kapryśny" serek, najlepiej masę robić na produktach, które wyjęło się z lodówki te minimum 30 minut przed pracą, zimny ser trudno się miesza. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Tiramisu'
Top
Bottom