Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
To nie jest rissotto z kurczakiem i żółtym serem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 200430" data-attributes="member: 49"><p><strong>To nie jest rissotto z kurczakiem i żółtym serem</strong></p><p></p><p>250 g ugotowanego ryżu</p><p>szyjka, skrzydełka, korpus</p><p>i kuper z kurczaka</p><p>3 łyżki oleju</p><p>1 szklanka bulionu instant</p><p>2 cebule </p><p>1 łyżeczka mąki ziemniaczanej</p><p>sól, pieprz,</p><p>szczypta cząbru</p><p>4-5 łyżek startego parmezanu</p><p>kilka gałązek natki </p><p></p><p>Mięso umyć, osuszyć, obsmażyć na łyżce oleju, podlać bulionem, dusić 15 min. Mięso wyjąć, obrać z kości, włożyć do bulionu. Cebule obrać, pokroić w ósemki, zeszklić w łyżce oleju, dodać do mięsa, wymieszać. Mąkę rozprowadzić 2 łyżkami wody, zagęścić bulion, przyprawić. Natkę umyć, osuszyć. Żaroodporną formę natłuścić resztą oleju. Włożyć ryż, polać sosem mięsnym, wymieszać, posypać serem. Zapiekać 15 min w temp. 180°C. Ozdobić natką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 200430, member: 49"] [B]To nie jest rissotto z kurczakiem i żółtym serem[/B] 250 g ugotowanego ryżu szyjka, skrzydełka, korpus i kuper z kurczaka 3 łyżki oleju 1 szklanka bulionu instant 2 cebule 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól, pieprz, szczypta cząbru 4-5 łyżek startego parmezanu kilka gałązek natki Mięso umyć, osuszyć, obsmażyć na łyżce oleju, podlać bulionem, dusić 15 min. Mięso wyjąć, obrać z kości, włożyć do bulionu. Cebule obrać, pokroić w ósemki, zeszklić w łyżce oleju, dodać do mięsa, wymieszać. Mąkę rozprowadzić 2 łyżkami wody, zagęścić bulion, przyprawić. Natkę umyć, osuszyć. Żaroodporną formę natłuścić resztą oleju. Włożyć ryż, polać sosem mięsnym, wymieszać, posypać serem. Zapiekać 15 min w temp. 180°C. Ozdobić natką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
To nie jest rissotto z kurczakiem i żółtym serem
Top
Bottom