- Wrz 1, 2005
- 13,227
- 1
- 0
Dawno robiłam, spróbuję odtworzyć.
5-6 bulw topinambura
2 ziemniaki
1 marchewka
1 por
1 duża cebula
1 litr wywaru (u mnie "na drobiu"
1 łyżka masła masła
pieprz cayenne,sól, czosnek (można carry lub kurkumę - ma być pikantnie)
Rozdrobnione warzywa podsmażamy na maśle, dodajemy do wywaru i gotujemy do miękkości. Przyprawiamy do smaku
Podawałam jako gęstą jednogarnkówkę z kawałkami mięsa, lub jako krem z grzankami.
5-6 bulw topinambura
2 ziemniaki
1 marchewka
1 por
1 duża cebula
1 litr wywaru (u mnie "na drobiu"
1 łyżka masła masła
pieprz cayenne,sól, czosnek (można carry lub kurkumę - ma być pikantnie)
Rozdrobnione warzywa podsmażamy na maśle, dodajemy do wywaru i gotujemy do miękkości. Przyprawiamy do smaku
Podawałam jako gęstą jednogarnkówkę z kawałkami mięsa, lub jako krem z grzankami.