- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
1 gotowy tort bezowy
50 dag mrożonych truskawek
1 szklanka śmietanki kremówki
20 dag sera śmietankowego (trzykrotnie mielonego)
4 łyżki cukru
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
3 łyżeczki galaretki z czarnej porzeczki
Truskawki rozmrozić. Kilka owoców odłożyć do dekoracji, pozostałe zmiksować z serem, cukrem, sokiem i skórką cytrynową. Śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z masą truskawkową. Na płaskim talerzu ułożyć krążek bezowy, posmarować kremem, przykryć drugim krążkiem bezowym i lekko docisnąć. Nałożyć resztę kremu, wyrównać. Odłożone truskawki pokroić w plasterki, zanurzyć w rozpuszczonej galaretce i ułożyć na torciku.

50 dag mrożonych truskawek
1 szklanka śmietanki kremówki
20 dag sera śmietankowego (trzykrotnie mielonego)
4 łyżki cukru
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
3 łyżeczki galaretki z czarnej porzeczki
Truskawki rozmrozić. Kilka owoców odłożyć do dekoracji, pozostałe zmiksować z serem, cukrem, sokiem i skórką cytrynową. Śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z masą truskawkową. Na płaskim talerzu ułożyć krążek bezowy, posmarować kremem, przykryć drugim krążkiem bezowym i lekko docisnąć. Nałożyć resztę kremu, wyrównać. Odłożone truskawki pokroić w plasterki, zanurzyć w rozpuszczonej galaretce i ułożyć na torciku.
