Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik bezowo-truskawkowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 929301" data-attributes="member: 10042"><p>1 gotowy tort bezowy</p><p>50 dag mrożonych truskawek</p><p>1 szklanka śmietanki kremówki</p><p>20 dag sera śmietankowego (trzykrotnie mielonego)</p><p>4 łyżki cukru</p><p>1 łyżka soku z cytryny</p><p>1 łyżeczka skórki otartej z cytryny</p><p>3 łyżeczki galaretki z czarnej porzeczki</p><p></p><p>Truskawki rozmrozić. Kilka owoców odłożyć do dekoracji, pozostałe zmiksować z serem, cukrem, sokiem i skórką cytrynową. Śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z masą truskawkową. Na płaskim talerzu ułożyć krążek bezowy, posmarować kremem, przykryć drugim krążkiem bezowym i lekko docisnąć. Nałożyć resztę kremu, wyrównać. Odłożone truskawki pokroić w plasterki, zanurzyć w rozpuszczonej galaretce i ułożyć na torciku.</p><p></p><p>[ATTACH=full]48230[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 929301, member: 10042"] 1 gotowy tort bezowy 50 dag mrożonych truskawek 1 szklanka śmietanki kremówki 20 dag sera śmietankowego (trzykrotnie mielonego) 4 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny 3 łyżeczki galaretki z czarnej porzeczki Truskawki rozmrozić. Kilka owoców odłożyć do dekoracji, pozostałe zmiksować z serem, cukrem, sokiem i skórką cytrynową. Śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z masą truskawkową. Na płaskim talerzu ułożyć krążek bezowy, posmarować kremem, przykryć drugim krążkiem bezowym i lekko docisnąć. Nałożyć resztę kremu, wyrównać. Odłożone truskawki pokroić w plasterki, zanurzyć w rozpuszczonej galaretce i ułożyć na torciku. [ATTACH=full]48230[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik bezowo-truskawkowy
Top
Bottom