- Kwi 4, 2007
- 6,637
- 0
- 0
Biszkopt:
5 jajek
200 g cukru
160 g maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
Jajka ubic z cukrem na gesta mase,wmieszac delikatnie make wymieszana z proszkiem.Tortownice 26 cm lub 28 wysmarowac maslem i wylac ciasto.Upiec w 175'C-40 min,na sredniej polce w piecu.
Masa budyniowa:
2 lyzki maki ziemn.
2 lyzki maki pszen.
1 zoltko
1/2 l mleka
2 lyzki cukru
Ugotowac budyn z mleka ,mak i cukru i wmieszac zoltko.
Masa jableczna:
4 jablka
2 galaretki cytrynowe(albo inne jasne)
Jablka obrac,zetrzec i rozgotowac.Wmieszac rozpuszczone w polowie wody galaretki.Ostudzic do lekkiego stezenia.
Masa smietankowa:
2 szklanki kremowki(6 dl)
lyzka cukru
6 listkow zelatyny
Ubic smietane z cukrem,wmieszac rozpuszczona zelatyne.
Przekroic wystudzony biszkopt na 3 blaty.Pierwszy nasaczyc tezejaca galaretka z jablkami,wylozyc zimny budyn,wylozyc reszte galaretki z jablkami,polozyc 2 blat,posmarowac polowa smietany,na to 3 blat i reszte smietany.
Pyszny w dzien zrobienia i pyszny na drugi dzien tez jak namoknie.
A tu na drugi dzien:
FAKTYCZNIE DYZO LEPSZY NA DRUGI DZIEN
5 jajek
200 g cukru
160 g maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
Jajka ubic z cukrem na gesta mase,wmieszac delikatnie make wymieszana z proszkiem.Tortownice 26 cm lub 28 wysmarowac maslem i wylac ciasto.Upiec w 175'C-40 min,na sredniej polce w piecu.
Masa budyniowa:
2 lyzki maki ziemn.
2 lyzki maki pszen.
1 zoltko
1/2 l mleka
2 lyzki cukru
Ugotowac budyn z mleka ,mak i cukru i wmieszac zoltko.
Masa jableczna:
4 jablka
2 galaretki cytrynowe(albo inne jasne)
Jablka obrac,zetrzec i rozgotowac.Wmieszac rozpuszczone w polowie wody galaretki.Ostudzic do lekkiego stezenia.
Masa smietankowa:
2 szklanki kremowki(6 dl)
lyzka cukru
6 listkow zelatyny
Ubic smietane z cukrem,wmieszac rozpuszczona zelatyne.
Przekroic wystudzony biszkopt na 3 blaty.Pierwszy nasaczyc tezejaca galaretka z jablkami,wylozyc zimny budyn,wylozyc reszte galaretki z jablkami,polozyc 2 blat,posmarowac polowa smietany,na to 3 blat i reszte smietany.
Pyszny w dzien zrobienia i pyszny na drugi dzien tez jak namoknie.

A tu na drugi dzien:

FAKTYCZNIE DYZO LEPSZY NA DRUGI DZIEN
