Biszkopt upieczony wg ulubionego przepisy przekroić na 2 części.Jedną włożyć do tortownicy i lekko nasączyć. 1/2 litra jagód zmiksować (ja robiłam z mrożonych, lekko je rozmroziłam przed miksowaniem) .Dodać 2-3 łyżki jogurtu naturalnego. 2 galaretki owoce leśne rozpuścić w szklance wody. Gdy zaczną tężeć wymieszać je z masą jagodową i szybko wyłożyć na pierwszą część biszkoptu.(Zostawić łyżkę do zabarwienia smietany) Przykryć drugą częścią i też ją nasączyć.
1/2 litra śmietany kremówki ubić z 2 łyżkami cukru pudru wymieszane z 2 opakowaniami śmietan-fix.Dodać sok wyciśnięty z połowy cytryny. Część śmietany wymieszać zmasą jagodową.Udekorowaćciasto.To doskonały lekki torcik na upalne dni.
1/2 litra śmietany kremówki ubić z 2 łyżkami cukru pudru wymieszane z 2 opakowaniami śmietan-fix.Dodać sok wyciśnięty z połowy cytryny. Część śmietany wymieszać zmasą jagodową.Udekorowaćciasto.To doskonały lekki torcik na upalne dni.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: