Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik Kawowo-Pomarańczowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="druid" data-source="post: 1668270" data-attributes="member: 3909"><p>1. Biszkopt czekoladowy </p><p>-150gr. mączki migdałowej z cukrem (75gr mielone migdały+ 75gr cukier puder)</p><p>-32gr mąki pszennej</p><p>-140 gr jajek</p><p>-25gr cukru</p><p>12gr ciemnego kakao</p><p>Wymieszać mąkę migdałową, mąkę i kakao, </p><p>Jajka ubić z cukrem, wymieszać z sypkimi składnikami i odpiec . 180-190st.C ok. 15min</p><p>2. Esencja kawowa</p><p>-250gr wody</p><p>-50gr kawy mielonej</p><p>zaparzyć i odcedzić</p><p>odmierzyć 50gr. esencji kawowej i dodać 60gr. cukru</p><p>3. Mus kawowy</p><p>-110gr. esencji kawowej z cukrem</p><p>-80gr. żółtek</p><p>-235gr. czekolady ciemnej</p><p>-475gr. śmietany ubitej</p><p>esencję kawową zagotować, zaparzyć nią żółtka cały czas ubijająć podgrzać do 80st.C i ubijać do ostudzenia.</p><p>Czekoladę rozpuścić. Do ubite śmietany dodajemy na przemian rozpuszczoną czekoladę i ubite żółka mieszając.</p><p>3. Mus pomarańczowy</p><p>-200gr. soku z pomarańczy+ otarta skórka z jednej pomarańczy</p><p>-75gr śmietany 36%</p><p>-50gr. cukru</p><p>-5 listków żelatyny</p><p>-250gr. śmietany ubitej</p><p>Żelatynę namoczyć. Sok,skórkę, śmietanę(75gr.) i cukier zagotować. Dodać namoczoną żelatynę. Gdy zacznie żelować wymieszać z ubitą śmietaną.</p><p>Gdy mamy wszystko to składamy. Ja zrobiłem z tego ciasto ale można zrobić tort. Smacznego.</p><p>[ATTACH=full]99700[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="druid, post: 1668270, member: 3909"] 1. Biszkopt czekoladowy -150gr. mączki migdałowej z cukrem (75gr mielone migdały+ 75gr cukier puder) -32gr mąki pszennej -140 gr jajek -25gr cukru 12gr ciemnego kakao Wymieszać mąkę migdałową, mąkę i kakao, Jajka ubić z cukrem, wymieszać z sypkimi składnikami i odpiec . 180-190st.C ok. 15min 2. Esencja kawowa -250gr wody -50gr kawy mielonej zaparzyć i odcedzić odmierzyć 50gr. esencji kawowej i dodać 60gr. cukru 3. Mus kawowy -110gr. esencji kawowej z cukrem -80gr. żółtek -235gr. czekolady ciemnej -475gr. śmietany ubitej esencję kawową zagotować, zaparzyć nią żółtka cały czas ubijająć podgrzać do 80st.C i ubijać do ostudzenia. Czekoladę rozpuścić. Do ubite śmietany dodajemy na przemian rozpuszczoną czekoladę i ubite żółka mieszając. 3. Mus pomarańczowy -200gr. soku z pomarańczy+ otarta skórka z jednej pomarańczy -75gr śmietany 36% -50gr. cukru -5 listków żelatyny -250gr. śmietany ubitej Żelatynę namoczyć. Sok,skórkę, śmietanę(75gr.) i cukier zagotować. Dodać namoczoną żelatynę. Gdy zacznie żelować wymieszać z ubitą śmietaną. Gdy mamy wszystko to składamy. Ja zrobiłem z tego ciasto ale można zrobić tort. Smacznego. [ATTACH=full]99700[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik Kawowo-Pomarańczowy
Top
Bottom