Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik na biszkoptach
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sd_silver" data-source="post: 21783" data-attributes="member: 74"><p>składniki</p><p>250g miękkiego masła,</p><p>3 żółtka,</p><p>1/2 szklanki cukru pudru,</p><p>3 białka,</p><p>6 łyżeczek żelatyny,</p><p>szklanka ciepłej wody,</p><p>10 czubatych łyżeczek mleka w proszku,</p><p>2 opakowania galaretek,</p><p>2 opakowania biszkoptów</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Żelatynę namoczyć w wodzie, gdy spęcznieje podgrzewać do jej rozpuszczenia (nie gotować), wystudzić. Maasło ,żółtka, cukier utrzeć na jednolitą masę, ubić pianę z białek i dodać ją do masy, żelatynę wlać do masy, wymieszać, dodawać po łyżeczce mleko ciągle mieszając. Masę podzielić na 2 części. Biszkopty maczać w wystudzonej galaretce i układać na dnie tortownicy, wyłożyć jedną część masy, na to maczane biszkopty i reszta masy, która musi dokładnie zakrywać ciastka. Na to wylewamy drugą, wystudzoną galaretkę i wstawiamy do lodówki. Na wierzchu można ułożyć jakieś owoce z puszki, winogrona, banany. </p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>Pierwszą warstwę biszkoptów należy ułożyć przed rozpoczęciem robienia masy, ponieważ ta bardzo szybko zastyga.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sd_silver, post: 21783, member: 74"] składniki 250g miękkiego masła, 3 żółtka, 1/2 szklanki cukru pudru, 3 białka, 6 łyżeczek żelatyny, szklanka ciepłej wody, 10 czubatych łyżeczek mleka w proszku, 2 opakowania galaretek, 2 opakowania biszkoptów sposób przygotowania Żelatynę namoczyć w wodzie, gdy spęcznieje podgrzewać do jej rozpuszczenia (nie gotować), wystudzić. Maasło ,żółtka, cukier utrzeć na jednolitą masę, ubić pianę z białek i dodać ją do masy, żelatynę wlać do masy, wymieszać, dodawać po łyżeczce mleko ciągle mieszając. Masę podzielić na 2 części. Biszkopty maczać w wystudzonej galaretce i układać na dnie tortownicy, wyłożyć jedną część masy, na to maczane biszkopty i reszta masy, która musi dokładnie zakrywać ciastka. Na to wylewamy drugą, wystudzoną galaretkę i wstawiamy do lodówki. Na wierzchu można ułożyć jakieś owoce z puszki, winogrona, banany. dodatkowe informacje Pierwszą warstwę biszkoptów należy ułożyć przed rozpoczęciem robienia masy, ponieważ ta bardzo szybko zastyga. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik na biszkoptach
Top
Bottom