Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik orzechowy z białym makiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="druid" data-source="post: 1669310" data-attributes="member: 3909"><p>Przepis z jakiegoś czasopisma ale nie wiem z jakiego. Przeleżał w szufladzie chyba z 15 lat i się doczekał.</p><p>Składniki:</p><p>Biszkopt:</p><p>125 gr białego maku zmielonego na sucho,</p><p>125 gr cukru pudru,</p><p>150 gr białka,</p><p>100 gr cukru</p><p>35 gr mąki pszennej.</p><p></p><p>Mak mieszamy z cukrem pudrem i mąką, białka ubijamy na sztywno. Po ubiciu mieszamy razem. Pieczemy w temp. 220st.C.</p><p></p><p>Masa czekoladowo-orzechowa:</p><p>100 gr śmietany 30%,</p><p>200 gr białej czekolady,</p><p>50 gr pasty z orzechów włoskich</p><p>75 gr orzechów włoskich</p><p>600 gr ubitej śmietany</p><p></p><p>Śmietanę zagotować i dodać do pokruszonej białej czekolady (jak na ganasz), dodać orzechy i pastę orzechowa, wymieszać. Po przestygnięciu powoli mieszamy z ubitą śmietaną.</p><p>Biszkopt kroimy i przekładamy masą.</p><p>Jeśli nie mamy gotowej pasty orzechowej to należy podprażyć na patelni orzechy i zblendować na masę.</p><p>[ATTACH=full]99757[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="druid, post: 1669310, member: 3909"] Przepis z jakiegoś czasopisma ale nie wiem z jakiego. Przeleżał w szufladzie chyba z 15 lat i się doczekał. Składniki: Biszkopt: 125 gr białego maku zmielonego na sucho, 125 gr cukru pudru, 150 gr białka, 100 gr cukru 35 gr mąki pszennej. Mak mieszamy z cukrem pudrem i mąką, białka ubijamy na sztywno. Po ubiciu mieszamy razem. Pieczemy w temp. 220st.C. Masa czekoladowo-orzechowa: 100 gr śmietany 30%, 200 gr białej czekolady, 50 gr pasty z orzechów włoskich 75 gr orzechów włoskich 600 gr ubitej śmietany Śmietanę zagotować i dodać do pokruszonej białej czekolady (jak na ganasz), dodać orzechy i pastę orzechowa, wymieszać. Po przestygnięciu powoli mieszamy z ubitą śmietaną. Biszkopt kroimy i przekładamy masą. Jeśli nie mamy gotowej pasty orzechowej to należy podprażyć na patelni orzechy i zblendować na masę. [ATTACH=full]99757[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik orzechowy z białym makiem
Top
Bottom