Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik "hit przyjęcia"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Gusia" data-source="post: 98253" data-attributes="member: 104"><p>biszkopt jasny (Tort urodzinowy Inki)</p><p></p><p>biszkopt makowy </p><p>4 łyżki maki pszennej</p><p>150g maku</p><p>4 jaja</p><p>8 łyżek cukru</p><p>łyżeczka proszku do pieczenia</p><p></p><p>poncz:</p><p>woda z cytryna i alkoholem</p><p></p><p>konfitura jagodowa lub wiśniowa</p><p>750ml smietanki kremówki 30%</p><p>galaretka pomarańczowa</p><p>owoce cytrusowe (niekoniecznie)</p><p></p><p>Piekę dwa biszkopty jasny i makowy. Makowy: białka i żółtka osobno ubijam zpołową cukru i potem razem łączę. Mąkę mieszam z proszkiem i dodaję powoli do masy jajecznej, a nastepnie mak (suchy, nie mielony), piekę. Biszkopty przekrawam na dwa placki ponczuję.</p><p></p><p>Galaretkę rozpuszczam w 1/3 szklanki goracej wody i pozostawiam do wystygnięcia. Dodaje 1 szklankę smietanki kremówki i pozostawiam do momentu aż zacznie tężeć. Ubijam reszte kremówki i delikatnie łącze z tężejącą masą.</p><p></p><p>Na jasny biszkopt nakładam część śmietany, krązek makowy, konfitura, krążek makowy, śmietana i jasny krążek. Boki i wierzch smaruje śmietaną i ozdabiam owocami cytrusowymi, np cząstkami mandarynek</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gusia, post: 98253, member: 104"] biszkopt jasny (Tort urodzinowy Inki) biszkopt makowy 4 łyżki maki pszennej 150g maku 4 jaja 8 łyżek cukru łyżeczka proszku do pieczenia poncz: woda z cytryna i alkoholem konfitura jagodowa lub wiśniowa 750ml smietanki kremówki 30% galaretka pomarańczowa owoce cytrusowe (niekoniecznie) Piekę dwa biszkopty jasny i makowy. Makowy: białka i żółtka osobno ubijam zpołową cukru i potem razem łączę. Mąkę mieszam z proszkiem i dodaję powoli do masy jajecznej, a nastepnie mak (suchy, nie mielony), piekę. Biszkopty przekrawam na dwa placki ponczuję. Galaretkę rozpuszczam w 1/3 szklanki goracej wody i pozostawiam do wystygnięcia. Dodaje 1 szklankę smietanki kremówki i pozostawiam do momentu aż zacznie tężeć. Ubijam reszte kremówki i delikatnie łącze z tężejącą masą. Na jasny biszkopt nakładam część śmietany, krązek makowy, konfitura, krążek makowy, śmietana i jasny krążek. Boki i wierzch smaruje śmietaną i ozdabiam owocami cytrusowymi, np cząstkami mandarynek [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik "hit przyjęcia"
Top
Bottom