Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik serowy Czarny Las
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1219472" data-attributes="member: 1024"><p>Inna wersja, piętrowa, powstała w celu utylizacji kilku otwartych słoiczków z wiśniami (domowych konfitur, amareny i czereśni w syropie):</p><p></p><p>[ATTACH=full]69082[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]69083[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]69084[/ATTACH]</p><p></p><p>Tym razem zamiast ulubionego Delfiko dałam eksperymentalnie kupiony na kilogramy tłusty serek śmietankowy, który dokładnie zmiksowałam blenderem ze śmietaną.</p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Składniki ku własnej zawodnej pamięci:</span></p><p><span style="font-size: 26px">Spód:</span></p><p><span style="font-size: 26px">60 g stopionego masła</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 opakowania ciastek Digestive</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 czubate łyżki mielonych migdałów</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Masa serowa:</span></p><p><span style="font-size: 26px">750 g tłustego sera śmietankowego </span></p><p><span style="font-size: 26px">200 - 250 g gęstej śmietany 18%</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 szklanki cukru</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 jajka</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 - 2 łyżeczki cukru z wanilią</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki maizeny</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki mąki pszennej</span></p><p><span style="font-size: 26px">50 g gorzkiej czekolady</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki masła</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki słodkiej śmietanki</span></p><p><span style="font-size: 26px">50 g białej czekolady</span></p><p><span style="font-size: 26px">garść czekoladowych kropelek (niekoniecznie)</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżka likieru czekoladowego lub wiśniówki</span></p><p><span style="font-size: 26px">szklanka wiśni z syropu lub konfitury</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 -2 łyżki syropu wiśniowego</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 łyżka wiśniówki</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1219472, member: 1024"] Inna wersja, piętrowa, powstała w celu utylizacji kilku otwartych słoiczków z wiśniami (domowych konfitur, amareny i czereśni w syropie): [ATTACH=full]69082[/ATTACH] [ATTACH=full]69083[/ATTACH] [ATTACH=full]69084[/ATTACH] Tym razem zamiast ulubionego Delfiko dałam eksperymentalnie kupiony na kilogramy tłusty serek śmietankowy, który dokładnie zmiksowałam blenderem ze śmietaną. [SIZE=8]Składniki ku własnej zawodnej pamięci: Spód: 60 g stopionego masła 1/2 opakowania ciastek Digestive 2 czubate łyżki mielonych migdałów Masa serowa: 750 g tłustego sera śmietankowego 200 - 250 g gęstej śmietany 18% 1/2 szklanki cukru 4 jajka 1 - 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżki maizeny 2 łyżki mąki pszennej 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła 2 łyżki słodkiej śmietanki 50 g białej czekolady garść czekoladowych kropelek (niekoniecznie) 1 łyżka likieru czekoladowego lub wiśniówki szklanka wiśni z syropu lub konfitury 1 -2 łyżki syropu wiśniowego 1 łyżka wiśniówki [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik serowy Czarny Las
Top
Bottom