Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Torcik serowy"Zebra"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 873497" data-attributes="member: 421"><p><strong><span style="color: #FF8C00"><span style="font-size: 26px">Tort serowy &#8222;Zebra&#8221;</span></span></strong></p><p>[ATTACH=full]43490[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Produkty:</strong></p><p>2 pudełeczka śmietany 38 %(500 ml) - <span style="color: #4169E1"> -dałam 36%</span></p><p>&#189; szklanki mleka(100 ml)</p><p>1 opakowanie instant pudding</p><p>1 opakowanie miękkiego sera(250 g)</p><p>&#189; szklanki cukru</p><p>12 czekoladowych ciastek Pettit Beurre lub innej firmy</p><p>&#189; szklanki mleka(dla namaczania w nim ciastek)</p><p><strong>Do ozdoby:</strong></p><p>tarta czekolada</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>W misce miksera łączymy śmietanę,mleko , instant pudding i cukier.</p><p>Ubijamy przez 3-5 minut do otrzymania kremu.</p><p>Dodajemy miękki twaróg i przy pomocy łopatki dokładnie mieszamy na jednorodną masę.</p><p>Bierzemy jednorazową ,prostokątną ,aluminiową formę,smarujemy ją roztopionym masłem.</p><p>Wykładamy serową masę,nie całą,trochę zostawiamy.</p><p>Ciastka moczymy w mleku i wkładamy w krem.</p><p>Na wierzch wykładamy pozostały krem.</p><p>Zakrywamy formę folią i wstawiamy(najlepiej na noc )do zamrażarki.</p><p>Wyjmujemy z formy,z wierzchu posypujemy tartą czekoladą.</p><p></p><p><span style="color: #2E8B57">Moje uwagi:</span></p><p><span style="color: #2E8B57">Ja użyłam waniliowego,miękkiego sera i dlatego nie dawałam cukru.Dodałam do twarogowej masy maliny i jeżyny.</span></p><p><span style="color: #2E8B57">Zamrożony torcik przypomina w smaku śmietankowe lody.</span></p><p><span style="color: #2E8B57"></span></p><p><span style="color: #2E8B57"></span></p><p>Instant puding to proszek,który prosto wsypujemy w chłodne mleko(nie gotujemy)i ubijamy mikserem.</p><p><strong>Budyń który trzeba gotować,tutaj się nie nadaje.</strong></p><p><strong></strong></p><p><a href="http://vitoria.livejournal.com/68316.html" target="_blank">http://vitoria.livejournal.com/68316.html</a></p><p></p><p><span style="color: #FF0000">Można zagęścić żelatyną,ale pudding zagęszcza i daje smak.Ja zastępczo dałam krem do ciast Delecty.</span></p><p>[ATTACH=full]43489[/ATTACH]</p><p></p><p>Kolorem zielonym zaznaczyłam uwagi vitorii</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 873497, member: 421"] [B][COLOR=#FF8C00][SIZE=12]Tort serowy „Zebra”[/SIZE][/COLOR][SIZE=12][/SIZE][/B] [ATTACH=full]43490[/ATTACH] [B]Produkty:[/B] 2 pudełeczka śmietany 38 %(500 ml) - [COLOR=#4169E1] -dałam 36%[/COLOR] ½ szklanki mleka(100 ml) 1 opakowanie instant pudding 1 opakowanie miękkiego sera(250 g) ½ szklanki cukru 12 czekoladowych ciastek Pettit Beurre lub innej firmy ½ szklanki mleka(dla namaczania w nim ciastek) [B]Do ozdoby:[/B] tarta czekolada [B]Wykonanie:[/B] W misce miksera łączymy śmietanę,mleko , instant pudding i cukier. Ubijamy przez 3-5 minut do otrzymania kremu. Dodajemy miękki twaróg i przy pomocy łopatki dokładnie mieszamy na jednorodną masę. Bierzemy jednorazową ,prostokątną ,aluminiową formę,smarujemy ją roztopionym masłem. Wykładamy serową masę,nie całą,trochę zostawiamy. Ciastka moczymy w mleku i wkładamy w krem. Na wierzch wykładamy pozostały krem. Zakrywamy formę folią i wstawiamy(najlepiej na noc )do zamrażarki. Wyjmujemy z formy,z wierzchu posypujemy tartą czekoladą. [COLOR=#2E8B57]Moje uwagi: Ja użyłam waniliowego,miękkiego sera i dlatego nie dawałam cukru.Dodałam do twarogowej masy maliny i jeżyny. Zamrożony torcik przypomina w smaku śmietankowe lody. [/COLOR] Instant puding to proszek,który prosto wsypujemy w chłodne mleko(nie gotujemy)i ubijamy mikserem. [B]Budyń który trzeba gotować,tutaj się nie nadaje. [/B] [URL="http://vitoria.livejournal.com/68316.html"]http://vitoria.livejournal.com/68316.html[/URL] [COLOR=#FF0000]Można zagęścić żelatyną,ale pudding zagęszcza i daje smak.Ja zastępczo dałam krem do ciast Delecty.[/COLOR] [ATTACH=full]43489[/ATTACH] Kolorem zielonym zaznaczyłam uwagi vitorii [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Torcik serowy"Zebra"
Top
Bottom