Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik serowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 308261" data-attributes="member: 1024"><p>Zebra serniczkowa już nadpoczęta:</p><p></p><p>[ATTACH=full]55256[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]55257[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>Sernik zrobiłam tak, jak zwykłą zebrę. Przygotowałam masę serowa jak w przepisie, tylko dodałam do niej o dwie łyżki mąki pszennej mniej. Podzieliłam ciasto na pół ( jeszcze przed dodaniem piany z białek), do jednej części dodałam łyżkę kakao, do drugiej - łyżkę mąki. Połączyłam obie masy z pianą ( również podzieloną po połowie) i wykładałam na środek tortownicy naprzemiennie po 3 łyżki jasnej i ciemnej masy. I to wszystko! Paski zrobiły się same! </p><p>Tym razem nie chciało mi się piec kruchego spodu i zrobiłam sernik na gotowych biszkoptach. Ale chyba jednak na kruchym cieście jest smaczniejszy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 308261, member: 1024"] Zebra serniczkowa już nadpoczęta: [ATTACH=full]55256[/ATTACH] [ATTACH=full]55257[/ATTACH] Sernik zrobiłam tak, jak zwykłą zebrę. Przygotowałam masę serowa jak w przepisie, tylko dodałam do niej o dwie łyżki mąki pszennej mniej. Podzieliłam ciasto na pół ( jeszcze przed dodaniem piany z białek), do jednej części dodałam łyżkę kakao, do drugiej - łyżkę mąki. Połączyłam obie masy z pianą ( również podzieloną po połowie) i wykładałam na środek tortownicy naprzemiennie po 3 łyżki jasnej i ciemnej masy. I to wszystko! Paski zrobiły się same! Tym razem nie chciało mi się piec kruchego spodu i zrobiłam sernik na gotowych biszkoptach. Ale chyba jednak na kruchym cieście jest smaczniejszy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik serowy
Top
Bottom