Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik serowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 328594" data-attributes="member: 1024"><p>Piekłam ten sernik kilkanaście razy, za każdym razem nieco inaczej (różne sery, różne dodatki) i nie zdarzyło mi się, by popękał. Wręcz przeciwnie - największą jego zaletą jest dla mnie jego absolutna powtarzalność. Zawsze wychodził mi ładny i smaczny.</p><p>Nie stawiam jednak żadnych dodatkowych naczyń z wodą, tylko <strong>zgodnie z przepisem </strong>owijam tortownicę opaskami z dobrze namoczonych gazet. I pilnuję reżimu temperaturowego. Wydaje mi się, że pęknięcie mogła spowodować zbyt wysoka temperatura w piekarniku lub zbyt długi czas pieczenia. Mój poprzedni piekarnik (gazowy) przekłamywał wskazania na termometrze i musiałam wszystko piec na nosa.</p><p>A może masa serowa była nadmiernie napowietrzona? Z tego co czytałam, nie należy przesadzać z ubijaniem masy serowej, bo ciasto może popękać i nadmiernie opaść.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 328594, member: 1024"] Piekłam ten sernik kilkanaście razy, za każdym razem nieco inaczej (różne sery, różne dodatki) i nie zdarzyło mi się, by popękał. Wręcz przeciwnie - największą jego zaletą jest dla mnie jego absolutna powtarzalność. Zawsze wychodził mi ładny i smaczny. Nie stawiam jednak żadnych dodatkowych naczyń z wodą, tylko [B]zgodnie z przepisem [/B]owijam tortownicę opaskami z dobrze namoczonych gazet. I pilnuję reżimu temperaturowego. Wydaje mi się, że pęknięcie mogła spowodować zbyt wysoka temperatura w piekarniku lub zbyt długi czas pieczenia. Mój poprzedni piekarnik (gazowy) przekłamywał wskazania na termometrze i musiałam wszystko piec na nosa. A może masa serowa była nadmiernie napowietrzona? Z tego co czytałam, nie należy przesadzać z ubijaniem masy serowej, bo ciasto może popękać i nadmiernie opaść. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik serowy
Top
Bottom