Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik serowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="linette" data-source="post: 454486" data-attributes="member: 1983"><p>Joanno, użyłam sera z Mlekovity. </p><p>Wiesz, chyba masz rację, jeśli chodzi o związek między zawartością tłuszczu w masie, a opadaniem ciasta.</p><p>Poprzednim razem ściśle trzymałam się przepisu i sernik wyszedł bardzo lekki i minimalnie opadł. Tym razem zmniejszając ilość składników, już tak dokładnie nie trzymałam się proporcji tzn dałam 500 gr sera i 250 mascarpone. Masa zawierała więcej tłuszczu niż poprzednio i faktycznie, może dlatego bardziej opadł.</p><p>Na szczęście pozostał puszysty.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="linette, post: 454486, member: 1983"] Joanno, użyłam sera z Mlekovity. Wiesz, chyba masz rację, jeśli chodzi o związek między zawartością tłuszczu w masie, a opadaniem ciasta. Poprzednim razem ściśle trzymałam się przepisu i sernik wyszedł bardzo lekki i minimalnie opadł. Tym razem zmniejszając ilość składników, już tak dokładnie nie trzymałam się proporcji tzn dałam 500 gr sera i 250 mascarpone. Masa zawierała więcej tłuszczu niż poprzednio i faktycznie, może dlatego bardziej opadł. Na szczęście pozostał puszysty. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik serowy
Top
Bottom