Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik serowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 607264" data-attributes="member: 1024"><p>Cieszę się Cinnamon, że zdecydowałaś się upiec ten sernik - mam nadzieję, że Ci będzie smakować. </p><p>Ad 1 - Nie polecam w tym serniku drastycznego zmniejszania ilości mąki. To nie jest cheesecake typu nowojorskiego, który może się bez niej obejść, ale ma za to bardzo kremową, lekko mazistą konsystencję. Nie bój się, tej mąki wcale nie czuć... Proszku nie dodawaj! Białka ubij z całym cukrem - to wystarczy, by nadać sernikowi puszystości i lekkości. </p><p></p><p>Ad 2 - W Polsce 9% twarogu też chyba nie widziałam (autorka przepisu mieszka w Izraelu), ale z powodzeniem stosowałam twarogi sernikowe o zawartości 3 i 5 % tłuszczu. Takich jest na naszym rynku sporo, różnych firm.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 607264, member: 1024"] Cieszę się Cinnamon, że zdecydowałaś się upiec ten sernik - mam nadzieję, że Ci będzie smakować. Ad 1 - Nie polecam w tym serniku drastycznego zmniejszania ilości mąki. To nie jest cheesecake typu nowojorskiego, który może się bez niej obejść, ale ma za to bardzo kremową, lekko mazistą konsystencję. Nie bój się, tej mąki wcale nie czuć... Proszku nie dodawaj! Białka ubij z całym cukrem - to wystarczy, by nadać sernikowi puszystości i lekkości. Ad 2 - W Polsce 9% twarogu też chyba nie widziałam (autorka przepisu mieszka w Izraelu), ale z powodzeniem stosowałam twarogi sernikowe o zawartości 3 i 5 % tłuszczu. Takich jest na naszym rynku sporo, różnych firm. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik serowy
Top
Bottom