Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik serowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Evalill" data-source="post: 933543" data-attributes="member: 2799"><p>Smaczny wyjdzie na pewno, bo przy obkrawaniu formy trochę zostało na nożu i spróbowałam. Smak super. Jestem tylko ciekawa konsystencji.</p><p></p><p>Joanno - on trzęsie się po upieczeniu, czy nie? Wierzch miałam brązowy, ścięty. Ale przy wyjmowaniu z piekarnika sernik się ruszał. I nie wiem, czy to kwestia tego, że on taki puszysty, czy powinien jeszcze posiedzieć. Wyciągnęłam go, bo bałam się, że wierzch mi się przypali.</p><p></p><p>A perypetie miałam z mąką ziemniaczaną nie fajne. Przy mieszaniu z masą serową mąka ziemniaczana zbiła się w grudki. Nie dało się wymieszać. Musiałam przetrzeć przez sitko. i stąd moje obawy o zbytnie napowietrzenie. </p><p></p><p>Piekłam w większej tortownicy (chyba 29cm), bo masy serowej wyszło mi baardzo duzo i obawiałam się, że się nie zmieści w takie 27cm.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Evalill, post: 933543, member: 2799"] Smaczny wyjdzie na pewno, bo przy obkrawaniu formy trochę zostało na nożu i spróbowałam. Smak super. Jestem tylko ciekawa konsystencji. Joanno - on trzęsie się po upieczeniu, czy nie? Wierzch miałam brązowy, ścięty. Ale przy wyjmowaniu z piekarnika sernik się ruszał. I nie wiem, czy to kwestia tego, że on taki puszysty, czy powinien jeszcze posiedzieć. Wyciągnęłam go, bo bałam się, że wierzch mi się przypali. A perypetie miałam z mąką ziemniaczaną nie fajne. Przy mieszaniu z masą serową mąka ziemniaczana zbiła się w grudki. Nie dało się wymieszać. Musiałam przetrzeć przez sitko. i stąd moje obawy o zbytnie napowietrzenie. Piekłam w większej tortownicy (chyba 29cm), bo masy serowej wyszło mi baardzo duzo i obawiałam się, że się nie zmieści w takie 27cm. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torcik serowy
Top
Bottom