Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
TORCIK :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="blendynka" data-source="post: 512992" data-attributes="member: 3621"><p>[ATTACH=full]11310[/ATTACH]</p><p>Składniki:</p><p>-3 jaja</p><p>-1/2 szklanki cukru</p><p>-1/2 szkalnki maki</p><p>-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>-śmietana 30% (250 ml)</p><p>-3 różne galaretki</p><p>-1/2 opakowania &#8222;Śnieżki&#8221;</p><p>-100 ml mleka</p><p>-czekolada, dowolne owoce i wiórki do dekoracji.</p><p></p><p>Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem. Lekko wymieszać. Wylać na formę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką(tylko dno formy). Piec ok. 25-35 min(w zależności od piekarnika). Po upieczeniu przekroić na pół, można nasączyć ponczem z dodatkiem alkoholu.</p><p>2 z 3 galaretek podzielić na pół i każda z połówek rozpuścić w &frac12; szklanki wody, wylać do płaskiego naczynia, Gdy stężeją pokroić</p><p>Całą galaretkę rozpuścić w szklance wody, wystudzić. Ubić śmietankę na sztywno i dodać do niej tężejąca galaretkę. Do masy dodać pokrojone galaretki, wymieszać i wylać na jedną część biszkoptu, przykryć drugą, lekko docisnąć, Odstawić do lodówki na ok.1 godz. W tym czasie rozpuścić pozostałe galaretki również w &frac12; szklanki wody każdą, wystudzić. </p><p>Śnieżkę ubić, dodać jedną z tężejących galaretek, pokryć masą wierzch i boki torcika. Boki obsypać wiórkami, a na wierzchu ułożyć po brzegach owoce-w środek wlać dobrze tężejącą galaretkę.</p><p></p><p>SMACZNEGO J</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="blendynka, post: 512992, member: 3621"] [ATTACH=full]11310[/ATTACH] Składniki: -3 jaja -1/2 szklanki cukru -1/2 szkalnki maki -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -śmietana 30% (250 ml) -3 różne galaretki -1/2 opakowania „Śnieżki” -100 ml mleka -czekolada, dowolne owoce i wiórki do dekoracji. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem. Lekko wymieszać. Wylać na formę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką(tylko dno formy). Piec ok. 25-35 min(w zależności od piekarnika). Po upieczeniu przekroić na pół, można nasączyć ponczem z dodatkiem alkoholu. 2 z 3 galaretek podzielić na pół i każda z połówek rozpuścić w ½ szklanki wody, wylać do płaskiego naczynia, Gdy stężeją pokroić Całą galaretkę rozpuścić w szklance wody, wystudzić. Ubić śmietankę na sztywno i dodać do niej tężejąca galaretkę. Do masy dodać pokrojone galaretki, wymieszać i wylać na jedną część biszkoptu, przykryć drugą, lekko docisnąć, Odstawić do lodówki na ok.1 godz. W tym czasie rozpuścić pozostałe galaretki również w ½ szklanki wody każdą, wystudzić. Śnieżkę ubić, dodać jedną z tężejących galaretek, pokryć masą wierzch i boki torcika. Boki obsypać wiórkami, a na wierzchu ułożyć po brzegach owoce-w środek wlać dobrze tężejącą galaretkę. SMACZNEGO J [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
TORCIK :)
Top
Bottom