Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort a'la Sacher
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lidqa" data-source="post: 53306" data-attributes="member: 51"><p>Makłowicza, z kalendarza. Wpisuje tu, bo zgubie ale jeszcze nie sprawdzilam przepisu</p><p></p><p>150g gorzkiej czekolady</p><p>150 g masła</p><p>150 g cukru</p><p>6 jajek </p><p>100 g marmolady morelowej</p><p>150 g mąki</p><p></p><p>maslo + cukier utrzec do tego dodac po łyżce startą czekolade i caly czas ucierac. Potem po jednym dodac żółtka. Do tego ubite bialka na sztywno i mąke i deliktatnie mieszamy. Calos do posmarowanej foremki i do <strong>średnio</strong> nagzanego piekarnika i pieczemy na <strong>niedużym</strong> ogniu 1 godzine. kiedy ostygnie wyjmujemy z formy i smarujemy lekko podgzana marmolada</p><p></p><p>polewa</p><p>200g curu pudru</p><p>50 g masla</p><p>50 g kakao</p><p>3 lyzki mleka</p><p></p><p>kakao rozprowadzamy gorącym mlekeim i ucieramy stopniowo dodając maslo i cukier puder. Polewe zagrzewamy i gorącą polewamy tort</p><p></p><p></p><p></p><p>MOJE ZAŻALENIA:</p><p></p><p>nie napisana wielkosc foremki, ale po skladnikach to sądze ze mala, a wielkosci srednio i nieduzo mi osobiście mówia niewiele. Widać ze pan Makłowicz na forum sie nie wychował bo by takie rzeczy wiedzial</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lidqa, post: 53306, member: 51"] Makłowicza, z kalendarza. Wpisuje tu, bo zgubie ale jeszcze nie sprawdzilam przepisu 150g gorzkiej czekolady 150 g masła 150 g cukru 6 jajek 100 g marmolady morelowej 150 g mąki maslo + cukier utrzec do tego dodac po łyżce startą czekolade i caly czas ucierac. Potem po jednym dodac żółtka. Do tego ubite bialka na sztywno i mąke i deliktatnie mieszamy. Calos do posmarowanej foremki i do [B]średnio[/B] nagzanego piekarnika i pieczemy na [B]niedużym[/B] ogniu 1 godzine. kiedy ostygnie wyjmujemy z formy i smarujemy lekko podgzana marmolada polewa 200g curu pudru 50 g masla 50 g kakao 3 lyzki mleka kakao rozprowadzamy gorącym mlekeim i ucieramy stopniowo dodając maslo i cukier puder. Polewe zagrzewamy i gorącą polewamy tort MOJE ZAŻALENIA: nie napisana wielkosc foremki, ale po skladnikach to sądze ze mala, a wielkosci srednio i nieduzo mi osobiście mówia niewiele. Widać ze pan Makłowicz na forum sie nie wychował bo by takie rzeczy wiedzial [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort a'la Sacher
Top
Bottom