Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort ananasowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="natalia" data-source="post: 197498" data-attributes="member: 901"><p>Upiec biszkopt z 6 jajek wg własnego wypróbowanego przepisu.Krem: puszka ananasa, galaretka cytrynowa, 1 szkl cukru, budyń śmietankowy, 1/2 l śmietany 30%, 3 żółtka, 1/2 szkl wody.Syrop z ananasów zagotować z cukrem.Następnie w 1/2 szkl wody rozpuścić budyń i zagotować go na wcześniej zrobionym syropie.Do gorącego budyniu wsypać suchą galaretkę, dobrze wymieszać.Całość wystudzić.Do zimnego budyniu dodać żółtka,wymieszać, dać ubitą na sztywno śmietanę, a na końcu pokrojone w kostkę ananasy.Wymieszać.Biszkopt przekroić na trzy części i każdą nasączyć ponczem (1 szkl wody + sok z cytryny).Przełożyć kremem i udekorować.Najlepszy na drugi dzień.Ten tort jest super, bardzo lekki i nie słodki ,co jest zgubne bo można go zjeść dużo.Polecam bo naprawdę jest świetny, sprawdza się na wszystkich imprezach - znika pierwszy.Przepis jest na dużą tortownicę.Przepis pochodzi ze strony www.smaczny.pl a jego autorką jest Wiola W.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="natalia, post: 197498, member: 901"] Upiec biszkopt z 6 jajek wg własnego wypróbowanego przepisu.Krem: puszka ananasa, galaretka cytrynowa, 1 szkl cukru, budyń śmietankowy, 1/2 l śmietany 30%, 3 żółtka, 1/2 szkl wody.Syrop z ananasów zagotować z cukrem.Następnie w 1/2 szkl wody rozpuścić budyń i zagotować go na wcześniej zrobionym syropie.Do gorącego budyniu wsypać suchą galaretkę, dobrze wymieszać.Całość wystudzić.Do zimnego budyniu dodać żółtka,wymieszać, dać ubitą na sztywno śmietanę, a na końcu pokrojone w kostkę ananasy.Wymieszać.Biszkopt przekroić na trzy części i każdą nasączyć ponczem (1 szkl wody + sok z cytryny).Przełożyć kremem i udekorować.Najlepszy na drugi dzień.Ten tort jest super, bardzo lekki i nie słodki ,co jest zgubne bo można go zjeść dużo.Polecam bo naprawdę jest świetny, sprawdza się na wszystkich imprezach - znika pierwszy.Przepis jest na dużą tortownicę.Przepis pochodzi ze strony www.smaczny.pl a jego autorką jest Wiola W. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort ananasowy
Top
Bottom