Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort bezowy mrożony - jeszcze jeden
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 317864" data-attributes="member: 956"><p>[ATTACH=full]15363[/ATTACH]</p><p></p><p><u>Składniki:</u></p><p>50 dkg bez</p><p>2 łyżki polewy czekoladowej</p><p>kilka bez do przybrania</p><p></p><p><u>Krem żółtkowy:</u></p><p>250 ml śmietanki 36 % (1 szklanka)</p><p>4 żółtka</p><p>6 łyżek cukru</p><p>4 łyżki płatków migdałowych</p><p>4 łyżki wody</p><p></p><p><u>Krem czekoladowy:</u></p><p>500 ml śmietanki 36% (2 szklanki)</p><p>1,5 gorzkiej czekolady (15 dkg)</p><p></p><p><u>Przygotować krem żółtkowy: </u>płatki migdałowe uprażyć na patelni. Z cukru i 4 łyżek wody ugotować gęsty syrop. Żółtka ucierać, wlewając cienkim strumieniem syrop, aż masa ostygnie i zgęstnieje. Śmietankę ubić i połączyć z masą i migdałami.</p><p></p><p><u>Przygotować krem czekoladowy:</u> czekoladę rozpuścić w śmietance, schłodzić a następnie ubić na sztywno. </p><p></p><p>Bezy podzielić na 3 części. Jedną część ułożyć na dnie tortownicy i przykryć połową kremu czekoladowego, na to druga warstwa bez i przykryć kremem żółtkowym, a trzecią warstwę resztą kremu czekoladowego. Tort przybrać bezami oraz polewą czekoladową. <strong>Wstawić na kilka godzin do zamrażarki.</strong></p><p></p><p>Taki tort już od kilku lat robię na swoje imieniny, które są w lipcu, więc zazwyczaj jest ciepło.</p><p></p><p><strong>Przepis pochodzi z miesięcznika KUCHNIA z 1999 roku.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 317864, member: 956"] [ATTACH=full]15363[/ATTACH] [U]Składniki:[/U] 50 dkg bez 2 łyżki polewy czekoladowej kilka bez do przybrania [U]Krem żółtkowy:[/U] 250 ml śmietanki 36 % (1 szklanka) 4 żółtka 6 łyżek cukru 4 łyżki płatków migdałowych 4 łyżki wody [U]Krem czekoladowy:[/U] 500 ml śmietanki 36% (2 szklanki) 1,5 gorzkiej czekolady (15 dkg) [U]Przygotować krem żółtkowy: [/U]płatki migdałowe uprażyć na patelni. Z cukru i 4 łyżek wody ugotować gęsty syrop. Żółtka ucierać, wlewając cienkim strumieniem syrop, aż masa ostygnie i zgęstnieje. Śmietankę ubić i połączyć z masą i migdałami. [U]Przygotować krem czekoladowy:[/U] czekoladę rozpuścić w śmietance, schłodzić a następnie ubić na sztywno. Bezy podzielić na 3 części. Jedną część ułożyć na dnie tortownicy i przykryć połową kremu czekoladowego, na to druga warstwa bez i przykryć kremem żółtkowym, a trzecią warstwę resztą kremu czekoladowego. Tort przybrać bezami oraz polewą czekoladową. [B]Wstawić na kilka godzin do zamrażarki.[/B] Taki tort już od kilku lat robię na swoje imieniny, które są w lipcu, więc zazwyczaj jest ciepło. [B]Przepis pochodzi z miesięcznika KUCHNIA z 1999 roku.[/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort bezowy mrożony - jeszcze jeden
Top
Bottom