Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort bezowy mrożony - jeszcze jeden
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 319874" data-attributes="member: 956"><p>Przepraszam, że tak późno, ale dopiero wróciłam do domu.</p><p>Z bezami to różnie bywa. Czasami kupi się takie fajnie wysuszone leciutkie, a czasami są gniotowate i jest ich wtedy mniej. Ja zawsze robię dokładnie wg przepisu, bezy staram się kupić jak najmniejsze. Bezami trzeba dosyć szczelnie wyłożyć tortownicę i potem pomiędzy kremami, bo jak tego nie zrobisz, to będziesz miała w praktyce sam zamrożony krem (ja część dzielę i wypełniam przerwy). Ja nigdy nie trzymałam dłużej niż z dnia na dzień, ale logika mi podpowiada, że napewno można dłużej. Przecież w sklepach też są podobne zamrożone torty.</p><p>Wkładam wszystko do gołej tortownicy. Jeśli ją wyłożysz folią, to potem chyba ciężko będzie ją oderwać. Zobacz zresztą na zdjęciu wyraźnie widać ślady po odkrawaniu nożem tortu od brzegów. Ja będę robiła na 26 lipca. </p><p>Powodzenia i napisz jak smakował.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 319874, member: 956"] Przepraszam, że tak późno, ale dopiero wróciłam do domu. Z bezami to różnie bywa. Czasami kupi się takie fajnie wysuszone leciutkie, a czasami są gniotowate i jest ich wtedy mniej. Ja zawsze robię dokładnie wg przepisu, bezy staram się kupić jak najmniejsze. Bezami trzeba dosyć szczelnie wyłożyć tortownicę i potem pomiędzy kremami, bo jak tego nie zrobisz, to będziesz miała w praktyce sam zamrożony krem (ja część dzielę i wypełniam przerwy). Ja nigdy nie trzymałam dłużej niż z dnia na dzień, ale logika mi podpowiada, że napewno można dłużej. Przecież w sklepach też są podobne zamrożone torty. Wkładam wszystko do gołej tortownicy. Jeśli ją wyłożysz folią, to potem chyba ciężko będzie ją oderwać. Zobacz zresztą na zdjęciu wyraźnie widać ślady po odkrawaniu nożem tortu od brzegów. Ja będę robiła na 26 lipca. Powodzenia i napisz jak smakował. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort bezowy mrożony - jeszcze jeden
Top
Bottom