Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort bezowy Puchatka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tudik" data-source="post: 105005" data-attributes="member: 145"><p>beza: </p><p>12 bialek </p><p>350 g cukru </p><p>200 g drobno zmielonych orzechow laskowych </p><p></p><p>Bialka ubic,a gdy piana zacznie sztywniec dodac 100 g cukru.Ubijac dalej,gdy piana stanie sie szklisto-lsniaca powoli dodac reszte cukru.Od momentu zakonczenia dodawania cukru ubijac jeszcze 4-5 min. </p><p>Wmieszac orzechy. Upiec 4 okragle blaty bezowe o srednicy 18-20 cm, temp 150 C, okolo godziny przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. </p><p></p><p>krem nr 1: </p><p>6 zoltek </p><p>60 g cukru </p><p>2 lyzki maki </p><p>300 ml slodkiej smietanki 30% </p><p>300 ml mleka </p><p>100 g rozdrobnionej gorzkiej czekolady gastronomicznej </p><p></p><p>W rondelku o grubym dnie ubic zoltka z cukrem i maka.Mleko ze smietanka doprowadzic do wrzenia.Gorace mleko wlac do utartych zoltek, po wymieszaniu mas postawic na malym ogniu i nieprzerwanie mieszajac dodac czekolade. Powoli gotowac, ciagle mieszajac az powstanie gesty krem. </p><p></p><p></p><p>krem nr2: </p><p>300 ml slodkiej smietanki 36% </p><p>2 czubate lyzki mascarpone </p><p>1 lyzka cukru </p><p></p><p>smietankae ubic, dodac cukier i mascarpone. </p><p></p><p>krokant do posypania: </p><p>200 g cukru </p><p>6 lyzek grubo posiekanych orzechow laskowych </p><p></p><p>Cukier skarmelizowac , dodac orzechy, energicznie zamieszac i wylac na pergamin lekko natluszczony.Wystudzic, rozdrobnic. </p><p></p><p>Krem nr1 podzielic na dwie czesci-posmarowac nim warstwe 1 i 3.Krem nr2 podzielic na 3 czesci-posmarowac nim warstwe 2 wierzch i boki .Krokantem posypac wierzch i boki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tudik, post: 105005, member: 145"] beza: 12 bialek 350 g cukru 200 g drobno zmielonych orzechow laskowych Bialka ubic,a gdy piana zacznie sztywniec dodac 100 g cukru.Ubijac dalej,gdy piana stanie sie szklisto-lsniaca powoli dodac reszte cukru.Od momentu zakonczenia dodawania cukru ubijac jeszcze 4-5 min. Wmieszac orzechy. Upiec 4 okragle blaty bezowe o srednicy 18-20 cm, temp 150 C, okolo godziny przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. krem nr 1: 6 zoltek 60 g cukru 2 lyzki maki 300 ml slodkiej smietanki 30% 300 ml mleka 100 g rozdrobnionej gorzkiej czekolady gastronomicznej W rondelku o grubym dnie ubic zoltka z cukrem i maka.Mleko ze smietanka doprowadzic do wrzenia.Gorace mleko wlac do utartych zoltek, po wymieszaniu mas postawic na malym ogniu i nieprzerwanie mieszajac dodac czekolade. Powoli gotowac, ciagle mieszajac az powstanie gesty krem. krem nr2: 300 ml slodkiej smietanki 36% 2 czubate lyzki mascarpone 1 lyzka cukru smietankae ubic, dodac cukier i mascarpone. krokant do posypania: 200 g cukru 6 lyzek grubo posiekanych orzechow laskowych Cukier skarmelizowac , dodac orzechy, energicznie zamieszac i wylac na pergamin lekko natluszczony.Wystudzic, rozdrobnic. Krem nr1 podzielic na dwie czesci-posmarowac nim warstwe 1 i 3.Krem nr2 podzielic na 3 czesci-posmarowac nim warstwe 2 wierzch i boki .Krokantem posypac wierzch i boki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort bezowy Puchatka
Top
Bottom