Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tort Chlebowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="artnow" data-source="post: 203962" data-attributes="member: 1008"><p>Nie wiem czy to się na pewno tak nazywa, ale przepis, który dostałem miał </p><p>taka nazwę. </p><p> </p><p>Składniki: </p><p> </p><p>- chleb tostowy </p><p>- majonez </p><p>- jajka </p><p>- szproty podwędzane w oleju / tuńczyk / makrela wędzona albo kombinacje </p><p>wymienionych. </p><p>- szynka konserowa </p><p> </p><p>Wykonanie: </p><p> </p><p>- Kromki chleba układamy na desce jedna przed drugą na płasko, tworząc </p><p>kształ keksa. </p><p>- Smarujemy je majonezem. </p><p>- W międzyczasie jajka gotujemy na twardo, robimy z nich pastę jajeczną - </p><p>czyli mieszamy z odrobiną majonezu, ze szczypiorkiem lub czym kto lubi. </p><p>- Pastę jajeczną rozsmarowujemy na pierwszej warstwie chleba. </p><p>- kładziemy drugą warstwę, ale najlepiej zaczynając od pół kromki, żeby </p><p>była zakładka do pierwszej warstwy. </p><p> </p><p>Powinno wyglądać to tak: </p><p> </p><p> </p><p>___ ___ ___ ___ ___ ___ III warstwa </p><p>_ ___ ___ ___ ___ ___ _ II Warstwa </p><p>___ ___ ___ ___ ___ ___ I Warstwa </p><p> </p><p> </p><p>- Drugą warstwę również smarujemy majonezem. </p><p>- Rozsmarowujemy na niej rybkę. Ja np z powodzeniem wykorzystuje pastę </p><p>zrobioną z puszki tuńczyka sałatkowego i puszki szprotek podwędzanych w </p><p>oleju. Rozgniatam wszystko razem i rozsmarowuje. </p><p>- Na rybkę układamy trzecią warstwę chleba. </p><p>- Również ją cienko smarujemy majonezem. </p><p>- Całość przykrywamy dużymi plastrami szynki konserwowej. </p><p>- Dekorujemy marynowanymi pieczarkami, ogóreczkami, pomidorkami </p><p>koktajlowymi, oliwkami czy czym kto woli. </p><p> </p><p>Bardzo smaczne i jeszcze bardziej pożywne. </p><p>Robi furore na imprezach.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="artnow, post: 203962, member: 1008"] Nie wiem czy to się na pewno tak nazywa, ale przepis, który dostałem miał taka nazwę. Składniki: - chleb tostowy - majonez - jajka - szproty podwędzane w oleju / tuńczyk / makrela wędzona albo kombinacje wymienionych. - szynka konserowa Wykonanie: - Kromki chleba układamy na desce jedna przed drugą na płasko, tworząc kształ keksa. - Smarujemy je majonezem. - W międzyczasie jajka gotujemy na twardo, robimy z nich pastę jajeczną - czyli mieszamy z odrobiną majonezu, ze szczypiorkiem lub czym kto lubi. - Pastę jajeczną rozsmarowujemy na pierwszej warstwie chleba. - kładziemy drugą warstwę, ale najlepiej zaczynając od pół kromki, żeby była zakładka do pierwszej warstwy. Powinno wyglądać to tak: ___ ___ ___ ___ ___ ___ III warstwa _ ___ ___ ___ ___ ___ _ II Warstwa ___ ___ ___ ___ ___ ___ I Warstwa - Drugą warstwę również smarujemy majonezem. - Rozsmarowujemy na niej rybkę. Ja np z powodzeniem wykorzystuje pastę zrobioną z puszki tuńczyka sałatkowego i puszki szprotek podwędzanych w oleju. Rozgniatam wszystko razem i rozsmarowuje. - Na rybkę układamy trzecią warstwę chleba. - Również ją cienko smarujemy majonezem. - Całość przykrywamy dużymi plastrami szynki konserwowej. - Dekorujemy marynowanymi pieczarkami, ogóreczkami, pomidorkami koktajlowymi, oliwkami czy czym kto woli. Bardzo smaczne i jeszcze bardziej pożywne. Robi furore na imprezach. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tort Chlebowy*
Top
Bottom