Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort Esterhazy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jolka8" data-source="post: 1224312" data-attributes="member: 11142"><p>Ja nikogo nie chcę otruć, Zagęstniki syropy barwniki, sa obecnie uzywane w smietanach ,jogurtach i innych produktach, więc sie tgo nie uniknie.</p><p></p><p> Sama unikam większosci gotowych produktów, sama piekę chleb, robie makaron, </p><p></p><p>Ale staram sie też piekąc i gotując ograniczać ilośc cukru i tłuszczu.Budyń, tez jest w proszku i ma barwniki, a wiele osób go stosuję.</p><p></p><p> Krem który poleciłam ma 3g tłuszczu w 100 gr, a wymieszany z bita śmietaną jest pyszny i lekki .Szybko się go robi, </p><p></p><p>Od lat go stosuje go do róznych ciast i smakuje i dzieciom i dorosłym, Podałam jako alternatywę dla cięzkiego i mało zdrowego kremu .</p><p></p><p> Krem ten doskonale komponuje się z krakersami,myśle, ze dobrze komponowałby sie i w tym przepisie jako tort, ale już nie Esterhazy</p><p></p><p>Chyba po to jest to forum, zeby wymieniać się doświadczeniami i uwagami.</p><p></p><p> A kto chce spróbuje , a kto nie to trudno</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jolka8, post: 1224312, member: 11142"] Ja nikogo nie chcę otruć, Zagęstniki syropy barwniki, sa obecnie uzywane w smietanach ,jogurtach i innych produktach, więc sie tgo nie uniknie. Sama unikam większosci gotowych produktów, sama piekę chleb, robie makaron, Ale staram sie też piekąc i gotując ograniczać ilośc cukru i tłuszczu.Budyń, tez jest w proszku i ma barwniki, a wiele osób go stosuję. Krem który poleciłam ma 3g tłuszczu w 100 gr, a wymieszany z bita śmietaną jest pyszny i lekki .Szybko się go robi, Od lat go stosuje go do róznych ciast i smakuje i dzieciom i dorosłym, Podałam jako alternatywę dla cięzkiego i mało zdrowego kremu . Krem ten doskonale komponuje się z krakersami,myśle, ze dobrze komponowałby sie i w tym przepisie jako tort, ale już nie Esterhazy Chyba po to jest to forum, zeby wymieniać się doświadczeniami i uwagami. A kto chce spróbuje , a kto nie to trudno [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort Esterhazy
Top
Bottom