Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort gruszkowo-czekoladowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alutka" data-source="post: 501575" data-attributes="member: 3338"><p>Tort gruszkowo-czekoladowy</p><p></p><p>40 dag kremówki</p><p>3 tabliczki gorzkiej czekolady </p><p>4 jajka</p><p>10 dag cukru </p><p>5 łyżek mąki pszennej </p><p>2 łyżki mąki ziemniaczanej </p><p>sok z 1 cytryny </p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>6 gruszek </p><p>1 torebka budyniu waniliowego </p><p>400 ml mleka</p><p>6 łyżek rumu </p><p>2 łyżki płatków migdałowych </p><p>kakao i cukier puder do dekoracji</p><p></p><p>Przygotowanie: </p><p> Czekoladę posiekać,przełożyć do rondelka,wlać kremówkę i mieszając podgrzewać aż czekolada sie rozpuści.Smietanę odstawić na 3 godziny.</p><p> Oddzielić żółtka od białek.Białka ubić z 10 dag cukru.Pianę z białek połączyć z żółtkami oraz obydwoma rodzajami mąki i proszkiem do pieczenia.Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem tortownicy (ja piekłam w 26^ ale powinna byc mniejsza) Piec 30 min w temp.175^</p><p> Gruszki obrać,przekroić na krzyż,usunąć środki z pestkami.Miąższ owoców pokroić na kawałeczki ,skropić sokiem z cytryny,wymieszać z łyżką cukru i dusić na małym ogniu 5-7 min.</p><p> Proszek budyniowy wymieszac z 6 łyżkami mleka.Resztę mleka zagotować,dodać rozrobiony budyń i kawałki gruszek,mieszając gotować aż masa zgęstnieje.</p><p> Ciasto przekroic poziomo na pół.Biszkoptowe krążki skropić rumem,przełożyć kremem gruszkowym.Schłodzić godzinę.Kremówke z czekoladą ubić wyłożyć na tort,posypać zrumienionymi płatkami migdałowymi.Oprószyć cukrem pudrem i kakao.Włożyż na noc do lodówki.t</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alutka, post: 501575, member: 3338"] Tort gruszkowo-czekoladowy 40 dag kremówki 3 tabliczki gorzkiej czekolady 4 jajka 10 dag cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sok z 1 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 gruszek 1 torebka budyniu waniliowego 400 ml mleka 6 łyżek rumu 2 łyżki płatków migdałowych kakao i cukier puder do dekoracji Przygotowanie: Czekoladę posiekać,przełożyć do rondelka,wlać kremówkę i mieszając podgrzewać aż czekolada sie rozpuści.Smietanę odstawić na 3 godziny. Oddzielić żółtka od białek.Białka ubić z 10 dag cukru.Pianę z białek połączyć z żółtkami oraz obydwoma rodzajami mąki i proszkiem do pieczenia.Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem tortownicy (ja piekłam w 26^ ale powinna byc mniejsza) Piec 30 min w temp.175^ Gruszki obrać,przekroić na krzyż,usunąć środki z pestkami.Miąższ owoców pokroić na kawałeczki ,skropić sokiem z cytryny,wymieszać z łyżką cukru i dusić na małym ogniu 5-7 min. Proszek budyniowy wymieszac z 6 łyżkami mleka.Resztę mleka zagotować,dodać rozrobiony budyń i kawałki gruszek,mieszając gotować aż masa zgęstnieje. Ciasto przekroic poziomo na pół.Biszkoptowe krążki skropić rumem,przełożyć kremem gruszkowym.Schłodzić godzinę.Kremówke z czekoladą ubić wyłożyć na tort,posypać zrumienionymi płatkami migdałowymi.Oprószyć cukrem pudrem i kakao.Włożyż na noc do lodówki.t [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort gruszkowo-czekoladowy
Top
Bottom