Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort jogurtowy (brzoskwiniowy lub wiśniowy)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sd_silver" data-source="post: 101599" data-attributes="member: 74"><p>na tortownice o średnicy 28 cm</p><p>Biszkopt: </p><p>5 jajek </p><p>1 szklanka cukru</p><p>1/2 szklanki mąki pszennej</p><p>1/2 szklanki mąki ziemniaczanej</p><p>łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>łyżeczka octu </p><p>łyżeczka wody- bardzo zimnej</p><p>Masa: </p><p>1 duży (500g) jogurt wiśniowy lub brzoskwiniowy z dużymi kawałkami owoców </p><p>1 galaretka wiśniowa lub brzoskwiniowa </p><p>Do nasączenia: </p><p>1 szklanka herbaty z cytryna i z cukrem lub szklanka wody z sokiem wiśniowym</p><p>Na wierzch :</p><p>1 galaretka wiśniowa lub brzoskwiniowa </p><p>1 puszka brzoskwiń lub 2 puszki mandarynek (przy galaretce wiśniowej)</p><p></p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Biszkopt: Z białek ubić sztywna pianę, dodać cukier, żółtka, ocet i wodę. Mąki przesiać wymieszać z proszkiem i wymieszać z masą jajeczną. Tortownice wysmarować olejem i posypać bułka tartą. Piec ok. 45 minut w temperaturze 160-170 stopni. Ostudzić przekroić na 2 części. </p><p>Masa: galaretkę rozpuścić w połowie porcji wody, ostudzić. Jogurt ubić mikserem, dodać rzadka galaretkę. 2/3 rozsmarować na nasączonym krążku, przykryć drugim. Nasączyć i posmarować go resztą masy. Wstawić do lodówki. Druga galaretkę rozpuścić w 3/4 porcji wody, na zastygniętej masie ułożyć owoce i zalać galaretką. Wstawić do lodówki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sd_silver, post: 101599, member: 74"] na tortownice o średnicy 28 cm Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka octu łyżeczka wody- bardzo zimnej Masa: 1 duży (500g) jogurt wiśniowy lub brzoskwiniowy z dużymi kawałkami owoców 1 galaretka wiśniowa lub brzoskwiniowa Do nasączenia: 1 szklanka herbaty z cytryna i z cukrem lub szklanka wody z sokiem wiśniowym Na wierzch : 1 galaretka wiśniowa lub brzoskwiniowa 1 puszka brzoskwiń lub 2 puszki mandarynek (przy galaretce wiśniowej) sposób przygotowania Biszkopt: Z białek ubić sztywna pianę, dodać cukier, żółtka, ocet i wodę. Mąki przesiać wymieszać z proszkiem i wymieszać z masą jajeczną. Tortownice wysmarować olejem i posypać bułka tartą. Piec ok. 45 minut w temperaturze 160-170 stopni. Ostudzić przekroić na 2 części. Masa: galaretkę rozpuścić w połowie porcji wody, ostudzić. Jogurt ubić mikserem, dodać rzadka galaretkę. 2/3 rozsmarować na nasączonym krążku, przykryć drugim. Nasączyć i posmarować go resztą masy. Wstawić do lodówki. Druga galaretkę rozpuścić w 3/4 porcji wody, na zastygniętej masie ułożyć owoce i zalać galaretką. Wstawić do lodówki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort jogurtowy (brzoskwiniowy lub wiśniowy)
Top
Bottom