Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort kanoldowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Limonka" data-source="post: 23206" data-attributes="member: 78"><p><strong>Tort kanoldowy</strong> </p><p></p><p>Kto spróbował ten nie pożałował.</p><p>Uwielbiam go, ale najlepszy po trzech dniach.</p><p></p><p>składniki</p><p>Ciasto:</p><p>35 dag mąki</p><p>10 dag margaryny</p><p>10 dag cukru pudru</p><p>2 jaja</p><p>1/4 szklanki mleka</p><p>2 dag amoniaku</p><p>Masa:</p><p>1 litr mleka</p><p>1 szklanka cukru</p><p>1 cukier wanilowy</p><p>1 kostka masła </p><p>50 ml wódki</p><p>1 tabliczka czekolady</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Posiekać mąkę ,cukier i jaja , dodać amoniak rozpuszczony w 1/4 szklanki ciepłego mleka. Spód tortownicy cienko wykleić ciastem. Piec kolejno krązki ciasta, każdy 10-15 min.</p><p>Masa: Mleko, cukier i wanilię gotować 2-3 godziny na małym ogniu przez 2-3 godziny, aż masa zgęstnieje. Do zimnej masy dodać masło i wódkę, wszystko razem zmiksować.</p><p>Krążki ciasta przełożyć masą , posmarować również wierzch i boki ciasta. Udekorować tartą mleczną czekoladą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Limonka, post: 23206, member: 78"] [B]Tort kanoldowy[/B] Kto spróbował ten nie pożałował. Uwielbiam go, ale najlepszy po trzech dniach. składniki Ciasto: 35 dag mąki 10 dag margaryny 10 dag cukru pudru 2 jaja 1/4 szklanki mleka 2 dag amoniaku Masa: 1 litr mleka 1 szklanka cukru 1 cukier wanilowy 1 kostka masła 50 ml wódki 1 tabliczka czekolady sposób przygotowania Posiekać mąkę ,cukier i jaja , dodać amoniak rozpuszczony w 1/4 szklanki ciepłego mleka. Spód tortownicy cienko wykleić ciastem. Piec kolejno krązki ciasta, każdy 10-15 min. Masa: Mleko, cukier i wanilię gotować 2-3 godziny na małym ogniu przez 2-3 godziny, aż masa zgęstnieje. Do zimnej masy dodać masło i wódkę, wszystko razem zmiksować. Krążki ciasta przełożyć masą , posmarować również wierzch i boki ciasta. Udekorować tartą mleczną czekoladą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort kanoldowy
Top
Bottom