Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort kokosowy- nie robilam
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lidqa" data-source="post: 81869" data-attributes="member: 51"><p>ale jadlam i jest przepyszny!!!!!!!</p><p>50 dag wiorkow</p><p>15 jajek</p><p>30dag cukru</p><p>3 lyzeczki proszku do pieczenia</p><p></p><p>podzielic na 3 czesci i robic kolejno (ze wzgledu na piane z bialek)</p><p></p><p>bialka ubic ze szczyptą soli, dodac dukeir a nastepnie kokos i jedną lyzeczke proszku. LEkko wymieszac. Upiec na zloty kolor</p><p></p><p>Masa:</p><p></p><p>5 lyzek kakao zalac 3 lyzkami mleka i rozpuscic. Ma to byc geste</p><p>6 zoltek +3/4 szklanku dykru i jajko cale ubic na parze. Kiedy przestygnie dodac 2 kostki masła i mase kakaową i jedną lyzke spirytusu.</p><p></p><p>Moje uwagi: tego masla wogole w smaku nie czuc, caly tort jest slodki ale jak dla mnie nie za slodki i generalnie ja jestem nim zachwycona. JEdnak widze ze te proporcje sa raczej na duzą blaszke i chyba cos wykonam z polowy porcji w keksówce zeby to wyprobowac jak najszybciej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lidqa, post: 81869, member: 51"] ale jadlam i jest przepyszny!!!!!!! 50 dag wiorkow 15 jajek 30dag cukru 3 lyzeczki proszku do pieczenia podzielic na 3 czesci i robic kolejno (ze wzgledu na piane z bialek) bialka ubic ze szczyptą soli, dodac dukeir a nastepnie kokos i jedną lyzeczke proszku. LEkko wymieszac. Upiec na zloty kolor Masa: 5 lyzek kakao zalac 3 lyzkami mleka i rozpuscic. Ma to byc geste 6 zoltek +3/4 szklanku dykru i jajko cale ubic na parze. Kiedy przestygnie dodac 2 kostki masła i mase kakaową i jedną lyzke spirytusu. Moje uwagi: tego masla wogole w smaku nie czuc, caly tort jest slodki ale jak dla mnie nie za slodki i generalnie ja jestem nim zachwycona. JEdnak widze ze te proporcje sa raczej na duzą blaszke i chyba cos wykonam z polowy porcji w keksówce zeby to wyprobowac jak najszybciej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort kokosowy- nie robilam
Top
Bottom