Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort Labirynt
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 772851" data-attributes="member: 90"><p>przepraszam, ze znów się tu odzywam, ale moje wątpliwości przestały być wątpliwościami. Wyłożyłam masy tak jak Joanna mówiła, jedną warstwę na drugą i przyznaję, że dało się to w miarę dobrze zrobić, tzn. masy nie nie przemieszały aż tak bardzo jak myślałam. Jednak po upieczeniu, nie są wyraźnie widoczne różnice w kolorach, więc następnym razem ( jeśli będzie następny raz, a o tym przekonam się dopiero jutro jak przekroję gotowy tort i spróbuję) na pewno będę smarować wykładając masy jedna obok drugiej a nie nakładając je na siebie.</p><p>Dodam jeszcze, że użyłam oprócz śliwek ( które z powodzeniem można zastąpić powidłami) i moreli jeszcze żurawiny (surowe masy miały śliczne kolory, jednak po upieczeniu już takie nie są a zakwasiłam je nawet sokiem cytrynowym łudząc się, że zachowają kolor)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 772851, member: 90"] przepraszam, ze znów się tu odzywam, ale moje wątpliwości przestały być wątpliwościami. Wyłożyłam masy tak jak Joanna mówiła, jedną warstwę na drugą i przyznaję, że dało się to w miarę dobrze zrobić, tzn. masy nie nie przemieszały aż tak bardzo jak myślałam. Jednak po upieczeniu, nie są wyraźnie widoczne różnice w kolorach, więc następnym razem ( jeśli będzie następny raz, a o tym przekonam się dopiero jutro jak przekroję gotowy tort i spróbuję) na pewno będę smarować wykładając masy jedna obok drugiej a nie nakładając je na siebie. Dodam jeszcze, że użyłam oprócz śliwek ( które z powodzeniem można zastąpić powidłami) i moreli jeszcze żurawiny (surowe masy miały śliczne kolory, jednak po upieczeniu już takie nie są a zakwasiłam je nawet sokiem cytrynowym łudząc się, że zachowają kolor) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort Labirynt
Bottom