Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort Labirynt
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maraa" data-source="post: 824785" data-attributes="member: 8429"><p>CYTATWażne:</p><p>Nie zmniejszać ilości śmietany. W przeciwnym razie ciasto się dobrze nią nie nasączy i będzie twarde.</p><p>Nie kupować gęstej, tłustej śmietany z w/w powodu.</p><p><span style="font-family: 'Arial Black'">Przygotować tort co najmniej 12 godzin przez spożyciem.</span></p><p>W oryginale - forma prostokątna (jak się doczytałam, zastępczo, stąd niewyraźny układ słojów ciasta na zdjęciu), u jalo – <span style="font-family: 'Arial Black'">tortownica o średnicy 28 cm wyścielona folią spożywczą.</span></p><p>Na krem jalo wykorzystała 800 g śmietany 30-procentowej ( w tym 600 g creme freche i 200 g kremówki), a przestrzenie między roladami uzupełniała orzechami pekan.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maraa, post: 824785, member: 8429"] CYTATWażne: Nie zmniejszać ilości śmietany. W przeciwnym razie ciasto się dobrze nią nie nasączy i będzie twarde. Nie kupować gęstej, tłustej śmietany z w/w powodu. [FONT=Arial Black]Przygotować tort co najmniej 12 godzin przez spożyciem.[/FONT] W oryginale - forma prostokątna (jak się doczytałam, zastępczo, stąd niewyraźny układ słojów ciasta na zdjęciu), u jalo – [FONT=Arial Black]tortownica o średnicy 28 cm wyścielona folią spożywczą.[/FONT] Na krem jalo wykorzystała 800 g śmietany 30-procentowej ( w tym 600 g creme freche i 200 g kremówki), a przestrzenie między roladami uzupełniała orzechami pekan. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort Labirynt
Top
Bottom