Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort lodowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aanita" data-source="post: 159639" data-attributes="member: 20"><p>składniki</p><p>Ok. 0,75 l śmietany kremówki (36%)</p><p>20 dkg migdałów w płatkach,</p><p>2 tabliczki czekolady mlecznej (20 dkg)</p><p>ok. 30 małych bez</p><p>łyżka masła</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Czekoladę trzeba zetrzeć w drobne wiórki. Stopić masło i podsmażyć na nim migdały tak, by się pięknie zrumieniły. Wystudzić. Odkładamy do przebrania: 12 bezików, trochę czekolady i migdałów. Resztę bezów utrzeć na pył. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać utłuczone bezy, czekoladę i migdały. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Nałożyć masę. Ozdobić odłożonymi wcześniej składnikami i .... do zamrażarki na 2-3 godziny.</p><p></p><p>Jest to przepis na małą tortownicę (ok. 22 cm średnicy). Kiedyś zastąpiłam migdały orzechami (nie podsmażałam ich) i też było OK, ale jednak najlepiej ten tort wychodzi z migdałami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aanita, post: 159639, member: 20"] składniki Ok. 0,75 l śmietany kremówki (36%) 20 dkg migdałów w płatkach, 2 tabliczki czekolady mlecznej (20 dkg) ok. 30 małych bez łyżka masła sposób przygotowania Czekoladę trzeba zetrzeć w drobne wiórki. Stopić masło i podsmażyć na nim migdały tak, by się pięknie zrumieniły. Wystudzić. Odkładamy do przebrania: 12 bezików, trochę czekolady i migdałów. Resztę bezów utrzeć na pył. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać utłuczone bezy, czekoladę i migdały. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Nałożyć masę. Ozdobić odłożonymi wcześniej składnikami i .... do zamrażarki na 2-3 godziny. Jest to przepis na małą tortownicę (ok. 22 cm średnicy). Kiedyś zastąpiłam migdały orzechami (nie podsmażałam ich) i też było OK, ale jednak najlepiej ten tort wychodzi z migdałami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort lodowy
Top
Bottom