Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort makowy Caryca Ester
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotka.p" data-source="post: 1262218" data-attributes="member: 5470"><p>Właśnie przymierzam się do tego przepisu, ale mam dwa pytania: </p><p>- czy jeśli do kremu nie dodam soku z cytryny, to tort coś na tym straci? Nie będzie za mdły? </p><p>- w samym przepisie jest mały błąd, bo w spisie składników do ciasta wymienione są: <em>&quot; 4 całe jajka i 2 białka</em>&quot;, a już w sposobie wykonania napisane jest, że: <em>&quot;Jajka i żółtka ubic z cukrem, na gęstą i bardzo puszystą masę (do białości)&quot;. </em> Czy dobrze rozumiem, że ubić trzeba całe jajka z białkami na puszystą masę, a nie żółtka?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotka.p, post: 1262218, member: 5470"] Właśnie przymierzam się do tego przepisu, ale mam dwa pytania: - czy jeśli do kremu nie dodam soku z cytryny, to tort coś na tym straci? Nie będzie za mdły? - w samym przepisie jest mały błąd, bo w spisie składników do ciasta wymienione są: [I]" 4 całe jajka i 2 białka[/I]", a już w sposobie wykonania napisane jest, że: [I]"Jajka i żółtka ubic z cukrem, na gęstą i bardzo puszystą masę (do białości)". [/I] Czy dobrze rozumiem, że ubić trzeba całe jajka z białkami na puszystą masę, a nie żółtka? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort makowy Caryca Ester
Top
Bottom