Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort makowy z masą kawową
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="betsetse" data-source="post: 1561604" data-attributes="member: 16099"><p>Piekłam torcik z przygodami. </p><p> kupilam za mało maku 200gr był mielony, wsypałam go do miski zalałam odrobina wrzatku i zostawilam na noc,to byl pierwszy moj bład trzeba bylo na sicie go zostawic.</p><p>Mak wydawał mi sie oki nie za mokry. Poniewaz maku bylo mniej postanowilam dosypac wiecej bułki. Jajek dałam tyle co w przepisie tylko głupia nie spojrzałam ze miałam xl. Wziełam sie do miksowania jak na zwykly biszkopt bialka do tego cukier potem po zoltku, i delikatnie wkrecilam reszte składnikow. wlalam do formy 24 i juz wiedzialam ze znow zawalilam. Forma byla za mała, mysle sobie moze on z tych malo rosnacych i nie wykipi ( zacmienie mozgu). Rosł sobie wylazl za rant zrobil sie grzybek, zabrazowil sie i cos kolo 10 min przed koncem zaczal jakby opdac a ale nie mogl, o rant sie zaczepil i powstała dolina od gornej krawedzi do polowy jego wysokosci. Pierwszy raz takiego cudaka upiekłam. Gdy wystygł okazało sie ze zakalca nie ma, za to papier do pieczenia byl bardzo mokry, oczywiscie od tej wody nie odsaczonej . Mysle sobie nie ma tragedii, podziele na dwie czesci przeloze masa. </p><p>Mase tez skopałam, robiłam wszystko przzepisowo, wyszła jak nalezy, nic sie nie zważyło tylko troche za słodka mi sie wdawała i chlupnełam raz spirytusu, probuje za mało to to jeszcze chlupnełam ciut za duzo no i masa popłynela. przełozyłam jak bylo. na szcescie po nocy masa ładnie sie zwiazała. </p><p> torcik smaczny mogłby byc ciut mniej slodki, najbardziej smakował mi 2 dnia, sprobuje go zrobic jescze raz bo takich przygod jeszce nie mialam z zadnym ciastem.Maku nie bede moczyc, i dam mniej cukru nastepnym razem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="betsetse, post: 1561604, member: 16099"] Piekłam torcik z przygodami. kupilam za mało maku 200gr był mielony, wsypałam go do miski zalałam odrobina wrzatku i zostawilam na noc,to byl pierwszy moj bład trzeba bylo na sicie go zostawic. Mak wydawał mi sie oki nie za mokry. Poniewaz maku bylo mniej postanowilam dosypac wiecej bułki. Jajek dałam tyle co w przepisie tylko głupia nie spojrzałam ze miałam xl. Wziełam sie do miksowania jak na zwykly biszkopt bialka do tego cukier potem po zoltku, i delikatnie wkrecilam reszte składnikow. wlalam do formy 24 i juz wiedzialam ze znow zawalilam. Forma byla za mała, mysle sobie moze on z tych malo rosnacych i nie wykipi ( zacmienie mozgu). Rosł sobie wylazl za rant zrobil sie grzybek, zabrazowil sie i cos kolo 10 min przed koncem zaczal jakby opdac a ale nie mogl, o rant sie zaczepil i powstała dolina od gornej krawedzi do polowy jego wysokosci. Pierwszy raz takiego cudaka upiekłam. Gdy wystygł okazało sie ze zakalca nie ma, za to papier do pieczenia byl bardzo mokry, oczywiscie od tej wody nie odsaczonej . Mysle sobie nie ma tragedii, podziele na dwie czesci przeloze masa. Mase tez skopałam, robiłam wszystko przzepisowo, wyszła jak nalezy, nic sie nie zważyło tylko troche za słodka mi sie wdawała i chlupnełam raz spirytusu, probuje za mało to to jeszcze chlupnełam ciut za duzo no i masa popłynela. przełozyłam jak bylo. na szcescie po nocy masa ładnie sie zwiazała. torcik smaczny mogłby byc ciut mniej slodki, najbardziej smakował mi 2 dnia, sprobuje go zrobic jescze raz bo takich przygod jeszce nie mialam z zadnym ciastem.Maku nie bede moczyc, i dam mniej cukru nastepnym razem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort makowy z masą kawową
Top
Bottom