Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort makowy z musem jogurtowo – czekoladowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 961159" data-attributes="member: 1024"><p>Gdybym musiała upiec to ciasto wcześniej, po ostudzeniu przechowywałabym go w pojemniku na tort w lodówce.</p><p>Ze względu na dużą ilość masy makowej jest ono bardzo wilgotne, więc bałabym się, że w temperaturze pokojowej może skwaśnieć. Maku dodałabym około 800 g.</p><p>Dodam jeszcze, że do masy jogurtowej można dać trochę więcej żelatyny - będzie bardziej stabilna. </p><p>Polecam też modyfikację Marai i pieczenie ciasta w dwóch małych tortownicach. Łatwiej i efektowniej. </p><p>Wspaniale wygląda, gdy blaty składa się z kremem w większej o numer tortownicy, dzięki czemu masa jogurtowa tworzy piękny, gładki obwód tortu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 961159, member: 1024"] Gdybym musiała upiec to ciasto wcześniej, po ostudzeniu przechowywałabym go w pojemniku na tort w lodówce. Ze względu na dużą ilość masy makowej jest ono bardzo wilgotne, więc bałabym się, że w temperaturze pokojowej może skwaśnieć. Maku dodałabym około 800 g. Dodam jeszcze, że do masy jogurtowej można dać trochę więcej żelatyny - będzie bardziej stabilna. Polecam też modyfikację Marai i pieczenie ciasta w dwóch małych tortownicach. Łatwiej i efektowniej. Wspaniale wygląda, gdy blaty składa się z kremem w większej o numer tortownicy, dzięki czemu masa jogurtowa tworzy piękny, gładki obwód tortu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort makowy z musem jogurtowo – czekoladowym
Top
Bottom