Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort makowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jadkin" data-source="post: 497565" data-attributes="member: 3825"><p>[ATTACH=full]9665[/ATTACH]</p><p></p><p>Ciasto:</p><p></p><p>30 dag maku(sparzyć i zmielić)</p><p>8 jajek</p><p>1 szklanka cukru</p><p>garść kaszy manny</p><p>zapach migdałowy</p><p></p><p>Masa:</p><p></p><p>1&#092;2 l mleka</p><p>1 i 1&#092;2 kostki masła lub margaryny</p><p>2 łyżki mąki pszennej</p><p>2 łyzki mąki ziemniaczanej</p><p>niepełna szklanka cukru</p><p>cukier waniliowy</p><p></p><p>Ciasto:</p><p>Żółtka utrzeć z cukrem, dodać sparzony i zmielony mak, kaszę mannę(suchą) i zapach.Na koniec ubitą pianę z białek.</p><p></p><p></p><p>Masa:</p><p>w częsci mleka rozbić obie mąki , a resztę mleka zagotować. Do gotujacego sie mleka wlac rozbite maki i ugotowac budyn czesto mieszajac. Zostawic do wystudzenia. Masło utrzeć z cukrami , dodawac po lyzce wystudzonego budyniu . </p><p></p><p>Upieczone i wystudzone ciasto przekroic na 3 czesci, smarowac masa.</p><p></p><p>Srodkowa czesc mozna posmarowac dzemem z czarnej porzeczki.</p><p></p><p>Udekorowac.</p><p>Tutaj z masą makową.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jadkin, post: 497565, member: 3825"] [ATTACH=full]9665[/ATTACH] Ciasto: 30 dag maku(sparzyć i zmielić) 8 jajek 1 szklanka cukru garść kaszy manny zapach migdałowy Masa: 1\2 l mleka 1 i 1\2 kostki masła lub margaryny 2 łyżki mąki pszennej 2 łyzki mąki ziemniaczanej niepełna szklanka cukru cukier waniliowy Ciasto: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać sparzony i zmielony mak, kaszę mannę(suchą) i zapach.Na koniec ubitą pianę z białek. Masa: w częsci mleka rozbić obie mąki , a resztę mleka zagotować. Do gotujacego sie mleka wlac rozbite maki i ugotowac budyn czesto mieszajac. Zostawic do wystudzenia. Masło utrzeć z cukrami , dodawac po lyzce wystudzonego budyniu . Upieczone i wystudzone ciasto przekroic na 3 czesci, smarowac masa. Srodkowa czesc mozna posmarowac dzemem z czarnej porzeczki. Udekorowac. Tutaj z masą makową. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort makowy
Top
Bottom