Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
TORT MAZARIN BARDZO MIGDAŁOWY
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="anno4" data-source="post: 404166" data-attributes="member: 2741"><p>Tort Mazarin </p><p>SKŁADNIKI</p><p>&#8226; 10 dag masła lub margaryny </p><p>&#8226; 1/5 szklanki cukru </p><p>&#8226; 1 szklanka mąki </p><p></p><p>Masa migdałowa: </p><p>&#8226; 4 jajka </p><p>&#8226; niepełna szklanka cukru </p><p>&#8226; 10dag migdałów słodkich </p><p>&#8226; 2 migdały gorzkie </p><p>&#8226; 10 dag masła lub margaryny </p><p></p><p>SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA</p><p>Posiekać wszystkie składniki ciasta. Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na kilka godzin. Sparzyć, obrać i zemleć migdały. Ubijać jajka z cukrem na białą masę, dodać migdały i rozpuszczone masło. Dobrze wymieszać. Wylepić ciastem średnią tortownicę (22 cm średnicy), uformować wyższy brzeg. Wlać masę migdałową na ciasto i piec w nagrzanym do temperatury 200°C piecyku około 45 minut. Ostudzony torcik można posypać cukrem pudrem i Można podawać z bitą śmietaną lub lodami WANILIOWYMI mymieszanymi z uprażonymi migdałami PYYCHA</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anno4, post: 404166, member: 2741"] Tort Mazarin SKŁADNIKI • 10 dag masła lub margaryny • 1/5 szklanki cukru • 1 szklanka mąki Masa migdałowa: • 4 jajka • niepełna szklanka cukru • 10dag migdałów słodkich • 2 migdały gorzkie • 10 dag masła lub margaryny SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA Posiekać wszystkie składniki ciasta. Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na kilka godzin. Sparzyć, obrać i zemleć migdały. Ubijać jajka z cukrem na białą masę, dodać migdały i rozpuszczone masło. Dobrze wymieszać. Wylepić ciastem średnią tortownicę (22 cm średnicy), uformować wyższy brzeg. Wlać masę migdałową na ciasto i piec w nagrzanym do temperatury 200°C piecyku około 45 minut. Ostudzony torcik można posypać cukrem pudrem i Można podawać z bitą śmietaną lub lodami WANILIOWYMI mymieszanymi z uprażonymi migdałami PYYCHA [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
TORT MAZARIN BARDZO MIGDAŁOWY
Top
Bottom