Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort Napoleon
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 616091" data-attributes="member: 1024"><p>JotHa, tego tortu nie piecze się w formie. Z ciasta robisz 6 - 7 kulek, wałkujesz je na cieniutkie placki, które pieczesz na dużej blasze do pieczenia, tej z wyposażenia piekarnika. Wielkość placków zależy od tego, jak cienko uda Ci się je rozwałkować. Aby były jednakowe, warto przykładać do nich duży talerz lub choćby dno od tortownicy. Resztki ciasta pozostałe po okrojeniu placków też się piecze, a z nich robi się okruszki do obsypania boków i wierzchu placka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 616091, member: 1024"] JotHa, tego tortu nie piecze się w formie. Z ciasta robisz 6 - 7 kulek, wałkujesz je na cieniutkie placki, które pieczesz na dużej blasze do pieczenia, tej z wyposażenia piekarnika. Wielkość placków zależy od tego, jak cienko uda Ci się je rozwałkować. Aby były jednakowe, warto przykładać do nich duży talerz lub choćby dno od tortownicy. Resztki ciasta pozostałe po okrojeniu placków też się piecze, a z nich robi się okruszki do obsypania boków i wierzchu placka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort Napoleon
Top
Bottom