Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
TORT orzechowy z masą kawową-rozkosz dla podniebienia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="katka.c" data-source="post: 277992" data-attributes="member: 680"><p>Zrobiłam na święta i spieszę Wam podac przepis!! Polecam - jest rewelacyjny, lekko orzechowy, cudownie wilgotny!</p><p>Ja nie przepadam za ciastami, kocham tylko serniki, a ten musze powiedzieć, ze jest naprawdę pyszny!!! To w podzięce za Wasze rady i cierpliwość!!!!!</p><p></p><p>przepis na biszkopt pochodzi z forum gazety</p><p></p><p>CIASTO:</p><p>&#61623; 300g zmielonych orzechów włoskich</p><p>&#61623; 10 jaj</p><p>&#61623; 10 łyżek cukru</p><p>&#61623; 3 łyżki mąki</p><p>&#61623; 1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>&#61623; 1/2 szklanki tartej bułki</p><p></p><p>Ubić białka, dodać cukier (na sztywno). Następnie dodawać żółtka. </p><p>Dokładnie wymieszać łyżką. Do zmielonych orzechów dodać łyżeczkę proszku do </p><p>pieczenia, 3 łyżki mąki, 1/2 szkl tartej bułki. Po łyżce dodawać orzechy do </p><p>piany z białek. Tortownicę posmarować masłem i posypać mąką. Włożyć do </p><p>nagrzanego piekarnika i piec 40 min w 180°C.</p><p></p><p>masa kawowa</p><p></p><p>-2 budynie waniliowe</p><p>-600 ml mleka</p><p>-kostka masła</p><p>- 2 łyzeczki kawy rozpuszczalnej(ja dałam nescafe espresso)</p><p>-2 łyzeczki kawy parzonej</p><p>-cukier waniliowy</p><p>-cukier puder</p><p>-spirytus </p><p>Ugotowac budyń na mleku z cukrem (ja daję do smaku, tak na oko)</p><p>Kiedy ostygnie należy utrzeć z masłem, dodawać po łyżecce zaparzonej kawy i kawy rozpuszczalnei, na końcu alkohol!!!</p><p></p><p>Biszkopt przekroić na 3 części nasaczyć ponczem (woda, cukier , spirytus)</p><p>Rozsmarowac 1/2 masy i na to znów biszkopt i masa</p><p></p><p>wierzch ozdobiłam bitą śmietaną , polewa czekoladową i orzechami</p><p></p><p> smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="katka.c, post: 277992, member: 680"] Zrobiłam na święta i spieszę Wam podac przepis!! Polecam - jest rewelacyjny, lekko orzechowy, cudownie wilgotny! Ja nie przepadam za ciastami, kocham tylko serniki, a ten musze powiedzieć, ze jest naprawdę pyszny!!! To w podzięce za Wasze rady i cierpliwość!!!!! przepis na biszkopt pochodzi z forum gazety CIASTO:  300g zmielonych orzechów włoskich  10 jaj  10 łyżek cukru  3 łyżki mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/2 szklanki tartej bułki Ubić białka, dodać cukier (na sztywno). Następnie dodawać żółtka. Dokładnie wymieszać łyżką. Do zmielonych orzechów dodać łyżeczkę proszku do pieczenia, 3 łyżki mąki, 1/2 szkl tartej bułki. Po łyżce dodawać orzechy do piany z białek. Tortownicę posmarować masłem i posypać mąką. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 40 min w 180°C. masa kawowa -2 budynie waniliowe -600 ml mleka -kostka masła - 2 łyzeczki kawy rozpuszczalnej(ja dałam nescafe espresso) -2 łyzeczki kawy parzonej -cukier waniliowy -cukier puder -spirytus Ugotowac budyń na mleku z cukrem (ja daję do smaku, tak na oko) Kiedy ostygnie należy utrzeć z masłem, dodawać po łyżecce zaparzonej kawy i kawy rozpuszczalnei, na końcu alkohol!!! Biszkopt przekroić na 3 części nasaczyć ponczem (woda, cukier , spirytus) Rozsmarowac 1/2 masy i na to znów biszkopt i masa wierzch ozdobiłam bitą śmietaną , polewa czekoladową i orzechami smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
TORT orzechowy z masą kawową-rozkosz dla podniebienia
Bottom