Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort rabarbarowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yoanka" data-source="post: 505372" data-attributes="member: 1748"><p>[ATTACH=full]10491[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Biszkopt</strong> upiekłam jak zykle z przepisu <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7252" target="_blank">Hichotki</a>. Z upieczonego biszkoptu wydłubujemy część ciasta, zostawiając ok. 2 cm brzeg oraz spód.</p><p></p><p>Masa:</p><p>- <strong>1/2 kg rabarbaru</strong></p><p>- <strong>1/4 l wody</strong></p><p>- <strong>1 op. budyniu waniliowego</strong></p><p>- <strong>100 g cukru</strong></p><p></p><p>Odlewamy 6 łyżek wody i mieszamy z proszkiem budyniowym. Resztę wody wlewamy do garnka razem z cukrem oraz umytym, obranym i pokrojonym rabarbarem. Gotujemy ok. 5 minut (ja gotowałam trochę dłużej) i dodajemy budyń. Po zagotowaniu studzimy. Masę umieszczamy w wydrążonym biszkopcie.</p><p></p><p>Połowę wydłubanego biszkoptu kruszymy, dodajemy <strong>50 g mielonych migdałów</strong> i <strong>30 g cukru</strong> i smażymy wszystko na patelni z <strong>3 łyżkami rozgrzanego masła</strong> aż się zrumieni. Studzimy.</p><p></p><p>Ubijamy <strong>1/2 l śmietany</strong> z <strong>2 op. Śmietan-fixu</strong>. Kładziemy na biszkopt z masą rabarbarową i posypujemy prażonym ciastem.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yoanka, post: 505372, member: 1748"] [ATTACH=full]10491[/ATTACH] [B]Biszkopt[/B] upiekłam jak zykle z przepisu [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7252"]Hichotki[/URL]. Z upieczonego biszkoptu wydłubujemy część ciasta, zostawiając ok. 2 cm brzeg oraz spód. Masa: - [B]1/2 kg rabarbaru[/B] - [B]1/4 l wody[/B] - [B]1 op. budyniu waniliowego[/B] - [B]100 g cukru[/B] Odlewamy 6 łyżek wody i mieszamy z proszkiem budyniowym. Resztę wody wlewamy do garnka razem z cukrem oraz umytym, obranym i pokrojonym rabarbarem. Gotujemy ok. 5 minut (ja gotowałam trochę dłużej) i dodajemy budyń. Po zagotowaniu studzimy. Masę umieszczamy w wydrążonym biszkopcie. Połowę wydłubanego biszkoptu kruszymy, dodajemy [B]50 g mielonych migdałów[/B] i [B]30 g cukru[/B] i smażymy wszystko na patelni z [B]3 łyżkami rozgrzanego masła[/B] aż się zrumieni. Studzimy. Ubijamy [B]1/2 l śmietany[/B] z [B]2 op. Śmietan-fixu[/B]. Kładziemy na biszkopt z masą rabarbarową i posypujemy prażonym ciastem. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort rabarbarowy
Top
Bottom