Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort Sachera
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 216965" data-attributes="member: 59"><p>1 lyzka kakao</p><p>2/3 szkl. maki / przesiac razem</p><p></p><p>340g czekolady polslodkiej (bittersweet)* - czekolade rozpuscic </p><p></p><p>80g masla </p><p>5 jaj (4 zoltka i 5 bialek)</p><p>dzem morelowy</p><p>340g masy marcepanowej</p><p>1 i 1/2 lyzeczki oleju</p><p></p><p>Maslo utrzec z cukrem. Powoli dodawac czekolade (1/2 szkl) i zoltka - po jednym - i na zmiane .... czekolada, zoltko, czekolada. </p><p>Rowniez po trochu dodawac make z kakao i polaczyc, ale nie przemieszac</p><p>Piec w lekko natluszczonej foremce - do tego ten olej (tortownica 20cm). </p><p></p><p>Piec w NAGRZANYM piekarniku w temp. 160 stopni 1h15min. </p><p>Studzic 10 min. </p><p>Potem posmarowac dzemem i przykryc kolderka z rozwalkowanego marcepana. </p><p></p><p>przepis z Sacher Hotel w Wiedniu</p><p></p><p>* odpowiednia bedzie czekolada Gorzka Wawela czy Wedla (ale nie ta 70% i wiecej kakako - te sa za gorzkie) lub Alprose Swiss (Bitter-sweet wlasnie) - powinna byc w Polsce</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 216965, member: 59"] 1 lyzka kakao 2/3 szkl. maki / przesiac razem 340g czekolady polslodkiej (bittersweet)* - czekolade rozpuscic 80g masla 5 jaj (4 zoltka i 5 bialek) dzem morelowy 340g masy marcepanowej 1 i 1/2 lyzeczki oleju Maslo utrzec z cukrem. Powoli dodawac czekolade (1/2 szkl) i zoltka - po jednym - i na zmiane .... czekolada, zoltko, czekolada. Rowniez po trochu dodawac make z kakao i polaczyc, ale nie przemieszac Piec w lekko natluszczonej foremce - do tego ten olej (tortownica 20cm). Piec w NAGRZANYM piekarniku w temp. 160 stopni 1h15min. Studzic 10 min. Potem posmarowac dzemem i przykryc kolderka z rozwalkowanego marcepana. przepis z Sacher Hotel w Wiedniu * odpowiednia bedzie czekolada Gorzka Wawela czy Wedla (ale nie ta 70% i wiecej kakako - te sa za gorzkie) lub Alprose Swiss (Bitter-sweet wlasnie) - powinna byc w Polsce [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort Sachera
Top
Bottom