Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Tort śledziowy- salatka warstwowa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Layla" data-source="post: 276923" data-attributes="member: 483"><p>W celu stworzenia pysznego a w dodatku efektownie wyglądającego tortu trzeba:</p><p>1. 8 filetów śledziowych - wymoczyć i pokroić w dzwonka,</p><p>2. 4 ziemniaki - ugotować w mundurkach, obrać </p><p>3. 4 średnie buraki - ugotować obrać,</p><p>4. 4-5 jaj - ugotować na twardo, oddzielić żółtka od białek,</p><p>5. mały kubek śmietany (125 ml), majonez (250 ml) śmietanę połączyć z majonezem, dodać sól, pieprz do smaku</p><p>6. natka pietruszki - posiekać</p><p></p><p>Układać w szklanym naczyniu warstwami, (smarując każdą warstwę sosem ze śmietany i majonezu):</p><p>1. białka starte na malutkich oczka tarki</p><p>2. śledzie</p><p>3. ziemniaki starte na grubych oczkach tarki</p><p>4. buraki również na grubych oczkach tarki</p><p>5. żółtka starte na małych oczkach tarki</p><p>6. wierzch posypać natką pietruszki</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Layla, post: 276923, member: 483"] W celu stworzenia pysznego a w dodatku efektownie wyglądającego tortu trzeba: 1. 8 filetów śledziowych - wymoczyć i pokroić w dzwonka, 2. 4 ziemniaki - ugotować w mundurkach, obrać 3. 4 średnie buraki - ugotować obrać, 4. 4-5 jaj - ugotować na twardo, oddzielić żółtka od białek, 5. mały kubek śmietany (125 ml), majonez (250 ml) śmietanę połączyć z majonezem, dodać sól, pieprz do smaku 6. natka pietruszki - posiekać Układać w szklanym naczyniu warstwami, (smarując każdą warstwę sosem ze śmietany i majonezu): 1. białka starte na malutkich oczka tarki 2. śledzie 3. ziemniaki starte na grubych oczkach tarki 4. buraki również na grubych oczkach tarki 5. żółtka starte na małych oczkach tarki 6. wierzch posypać natką pietruszki Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Tort śledziowy- salatka warstwowa*
Top
Bottom