Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort węgierski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Doruśka" data-source="post: 283866" data-attributes="member: 1578"><p>robie ten tort. ale jeśli nie mam wisni to kupuje mrożone ,odsaczam i zalewam wódką na kilka godzin.</p><p>tu jest mój przepis:</p><p></p><p>Masa:1,5szkl.cukru </p><p>2 kostki masła chłodniczego(musi być takie prawdziwe,bo inne się warzy ) </p><p>3jajka </p><p>2,5szkl. mleka </p><p>3-4 łyżki kakao ciemnego </p><p>4 łyżki żelatyny </p><p>2 galaretki rozuszczone w połowie wody co na opakowaniu,stężałe i pokrojone w kostkę </p><p>wiśnie pokropione zapachem arakowym oraz rodzynki namoczone w alkoholu(wódce znaczy się) </p><p></p><p>masło utrzeć z cukrem i żółtkami,dodać alkohol(ten od wiśni) </p><p>w 1/2 szkl chłodnego mleka przygotować żelatynę,ma napęcznieć.i po napęcznieniu dodac do reszty gorącego tym razem mleka,po ostudzeniu dodać do masy jajeczno-maślano-kakaowej </p><p>wymieszać dobrze i dodać pianę z białek,wiśnie i rodzynki. </p><p>Masę wylać na biszkopt i wrzucić kostki z galaretki(mają się utopić) </p><p>watawić tortownicę do lodówki na kilka godzin,na koniec polać polewą </p><p>(ja daję tylko jedną galaretkę,bo tego jest dużo i mi się z tortownicy wylewa) </p><p>polewa: 6łyżek cukru 4łyżki mleka 4łyżki kakao 10dkg masła-gotować do zgęstnienia </p><p>i to już koniec</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Doruśka, post: 283866, member: 1578"] robie ten tort. ale jeśli nie mam wisni to kupuje mrożone ,odsaczam i zalewam wódką na kilka godzin. tu jest mój przepis: Masa:1,5szkl.cukru 2 kostki masła chłodniczego(musi być takie prawdziwe,bo inne się warzy ) 3jajka 2,5szkl. mleka 3-4 łyżki kakao ciemnego 4 łyżki żelatyny 2 galaretki rozuszczone w połowie wody co na opakowaniu,stężałe i pokrojone w kostkę wiśnie pokropione zapachem arakowym oraz rodzynki namoczone w alkoholu(wódce znaczy się) masło utrzeć z cukrem i żółtkami,dodać alkohol(ten od wiśni) w 1/2 szkl chłodnego mleka przygotować żelatynę,ma napęcznieć.i po napęcznieniu dodac do reszty gorącego tym razem mleka,po ostudzeniu dodać do masy jajeczno-maślano-kakaowej wymieszać dobrze i dodać pianę z białek,wiśnie i rodzynki. Masę wylać na biszkopt i wrzucić kostki z galaretki(mają się utopić) watawić tortownicę do lodówki na kilka godzin,na koniec polać polewą (ja daję tylko jedną galaretkę,bo tego jest dużo i mi się z tortownicy wylewa) polewa: 6łyżek cukru 4łyżki mleka 4łyżki kakao 10dkg masła-gotować do zgęstnienia i to już koniec [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Tort węgierski
Bottom