Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torta Margherita
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 662259" data-attributes="member: 52"><p>Torta Margherita jest jednym z najpopularniejszych ciast wloskich. Polskich zreszta tez. </p><p>My nazywamy je po prostu ciastem kreconym, ucieranym, na proszku, niektorzy nawet </p><p>biszkoptem. Okazuje sie, ze mozna je upiec nawet w maszynie do pieczenia chleba i to z </p><p>doskonalym rezultatem. </p><p></p><p>TORTA MARGHERITA</p><p>Przepis z forum www.carli.com/OlioCarli/asp/newforum/default.asp </p><p></p><p>150 g mleka </p><p>150 g stopionego masla</p><p>3 jajka </p><p>200 g cukru</p><p>1 szczypta soli</p><p>400 g maki</p><p>1 proszek do pieczenia / 16 g /</p><p>1 torebka wanilliny</p><p>skorka starta z polowy cytryny</p><p></p><p>Moje uwagi:</p><p>- maslo stopic w podgrzanym mleku</p><p>- jajka roztrzepac widelcem dodajac szczypte soli</p><p>- make przesiac razem z proszkiem do pieczenia / ja uzylam 300 g maki pszennej i 100 g skrobi pszennej: mozna zastapic maka ziemniaczana /</p><p></p><p>Skladniki umiescic w wiaderku maszyny do pieczenia chleba w nastepujacej kolejnosci:</p><p>- mleko z maslem</p><p>- jajka z sola</p><p>- cukier</p><p>- maka z proszkiem</p><p>- wanillina / ja uzylam esencji waniliowej /</p><p>- skorka z cytryny</p><p></p><p>Maszyna do pieczenia chleba: Princess 1936</p><p>Program: Rapid / 1 godzina 50 minut, w tym: 8 minut mieszania i okolo 55-60 pieczenia /</p><p>Stopien wypieczenia: Light</p><p></p><p>Uwaga: pod koniec mieszania skladnikow sprawdzic miekka lopatka, czy maka nie </p><p>przywarla do scianek wiaderka / nawet jesli tak by sie stalo, wiekszych szkod nie bedzie/</p><p></p><p>Ciasto mozna przekroic i przelozyc jak kazdy biszkopt. Jest jednak doskonale nawet bez </p><p>zadnych dodatkow. Upieklo sie perfekcyjnie. </p><p></p><p>[ATTACH=full]22336[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 662259, member: 52"] Torta Margherita jest jednym z najpopularniejszych ciast wloskich. Polskich zreszta tez. My nazywamy je po prostu ciastem kreconym, ucieranym, na proszku, niektorzy nawet biszkoptem. Okazuje sie, ze mozna je upiec nawet w maszynie do pieczenia chleba i to z doskonalym rezultatem. TORTA MARGHERITA Przepis z forum www.carli.com/OlioCarli/asp/newforum/default.asp 150 g mleka 150 g stopionego masla 3 jajka 200 g cukru 1 szczypta soli 400 g maki 1 proszek do pieczenia / 16 g / 1 torebka wanilliny skorka starta z polowy cytryny Moje uwagi: - maslo stopic w podgrzanym mleku - jajka roztrzepac widelcem dodajac szczypte soli - make przesiac razem z proszkiem do pieczenia / ja uzylam 300 g maki pszennej i 100 g skrobi pszennej: mozna zastapic maka ziemniaczana / Skladniki umiescic w wiaderku maszyny do pieczenia chleba w nastepujacej kolejnosci: - mleko z maslem - jajka z sola - cukier - maka z proszkiem - wanillina / ja uzylam esencji waniliowej / - skorka z cytryny Maszyna do pieczenia chleba: Princess 1936 Program: Rapid / 1 godzina 50 minut, w tym: 8 minut mieszania i okolo 55-60 pieczenia / Stopien wypieczenia: Light Uwaga: pod koniec mieszania skladnikow sprawdzic miekka lopatka, czy maka nie przywarla do scianek wiaderka / nawet jesli tak by sie stalo, wiekszych szkod nie bedzie/ Ciasto mozna przekroic i przelozyc jak kazdy biszkopt. Jest jednak doskonale nawet bez zadnych dodatkow. Upieklo sie perfekcyjnie. [ATTACH=full]22336[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Torta Margherita
Bottom