Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Tortelli di zucca - Pierogi z nadzieniem z dyni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="giada" data-source="post: 360089" data-attributes="member: 2165"><p>Wczoraj spacerując między straganami z zagranicznymi brzoskwiniami i winogronami zobaczyłam piękną krągłą dynię. I takie jesienne wspomnienia, pachnące żarem jesiennych grilli, kasztanów jadalnych, co parzą w dłonie i pierogów z nadzienim z dyni, zaczęly mnie korcić do kucharzenia. Z roku na rok, ten przepis łagodzi powrót z wakacji. Sezon na dynie dopiero sie rozpocznie. Hurra! </p><p></p><p>Pierogi z nadzieniem z dyni</p><p></p><p>Składniki dla 4-6 osób</p><p></p><p>Na ciasto makaronowe</p><p>300 g mąki pszennej</p><p>3 jaja</p><p>1 łyżka oliwy extravergine</p><p>szczypta soli </p><p></p><p>Na farsz</p><p>500 g miąższu dyni</p><p>4 łyżki startego parmezanu</p><p>1-2 ciasteczek amaretti</p><p>1 jajo</p><p>gałka muszkatołowa</p><p></p><p>Na okrasę</p><p>80 g masła</p><p>starty ser parmezan</p><p></p><p>Miąższ dyni pokroić w plastry o grubości 2/3 cm, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza około 30 minut; wyjąć z piekarnika; ostudzić i przecisnąć przez praskę do ziemniaków, dodać starty parmezan, rozkruszone na proszek amaretti, jajo i szczyptę startej gałki muszkatołowej gałki, sól i pieprz. Mieszać, tak długo, aż masa nabierze gładkiej konsystencji.</p><p>Zrobić i rozwałkować ciasto makaronowe i przygotowaćb tortelli o dowolnym kształcie.</p><p>Tortelli gotować we wrzącej, posolonej wodzie, gdy są al dente odcedzić i okrasić stopionym masłem i posypać startym parmezanem.</p><p></p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="giada, post: 360089, member: 2165"] Wczoraj spacerując między straganami z zagranicznymi brzoskwiniami i winogronami zobaczyłam piękną krągłą dynię. I takie jesienne wspomnienia, pachnące żarem jesiennych grilli, kasztanów jadalnych, co parzą w dłonie i pierogów z nadzienim z dyni, zaczęly mnie korcić do kucharzenia. Z roku na rok, ten przepis łagodzi powrót z wakacji. Sezon na dynie dopiero sie rozpocznie. Hurra! Pierogi z nadzieniem z dyni Składniki dla 4-6 osób Na ciasto makaronowe 300 g mąki pszennej 3 jaja 1 łyżka oliwy extravergine szczypta soli Na farsz 500 g miąższu dyni 4 łyżki startego parmezanu 1-2 ciasteczek amaretti 1 jajo gałka muszkatołowa Na okrasę 80 g masła starty ser parmezan Miąższ dyni pokroić w plastry o grubości 2/3 cm, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza około 30 minut; wyjąć z piekarnika; ostudzić i przecisnąć przez praskę do ziemniaków, dodać starty parmezan, rozkruszone na proszek amaretti, jajo i szczyptę startej gałki muszkatołowej gałki, sól i pieprz. Mieszać, tak długo, aż masa nabierze gładkiej konsystencji. Zrobić i rozwałkować ciasto makaronowe i przygotowaćb tortelli o dowolnym kształcie. Tortelli gotować we wrzącej, posolonej wodzie, gdy są al dente odcedzić i okrasić stopionym masłem i posypać startym parmezanem. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Tortelli di zucca - Pierogi z nadzieniem z dyni
Top
Bottom