Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tortellini - szaszłyczki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1282375" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Tortellini - szaszłyczki</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]72754[/ATTACH]</p><p></p><p>100 g suszonych większych tortellini o smaku nadzienia do wyboru</p><p>250 g indyczej piersi</p><p>ok 20 pomidorków koktajlowych</p><p>1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie</p><p>3 kiszone ogórki</p><p>listki bazylii</p><p>ok 35 drewnianych patyczków (nieco większych niż wykałaczki)</p><p></p><p>1.Tortellini w osolone wodzie gotujemy, następnie bardzo dokładnie odcedzamy. Pozostawiamy do ostygnięcia.</p><p>2.Mięso kroimy w średnią kostkę (2 cm). Solimy i pieprzymy i smażymy na złotawy kolor że wszystkich stron. Pozostawiamy do ostygnięcia.</p><p>3.Wersja 1. Na patyczek nadziewamy kawałek mięsa, tortellini, pomidorka i na koniec listek bazylii.</p><p> Wersja 2. Na patyczek nadziewamy kawałek mięsa, tortellini, plasterek ogórka kiszonego i na koniec suszonego pomidora </p><p>4.Układamy na talerzu i polewamy oliwą z suszonych pomidorów.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1282375, member: 140"] [SIZE=14][B]Tortellini - szaszłyczki[/B][/SIZE] [ATTACH=full]72754[/ATTACH] 100 g suszonych większych tortellini o smaku nadzienia do wyboru 250 g indyczej piersi ok 20 pomidorków koktajlowych 1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie 3 kiszone ogórki listki bazylii ok 35 drewnianych patyczków (nieco większych niż wykałaczki) 1.Tortellini w osolone wodzie gotujemy, następnie bardzo dokładnie odcedzamy. Pozostawiamy do ostygnięcia. 2.Mięso kroimy w średnią kostkę (2 cm). Solimy i pieprzymy i smażymy na złotawy kolor że wszystkich stron. Pozostawiamy do ostygnięcia. 3.Wersja 1. Na patyczek nadziewamy kawałek mięsa, tortellini, pomidorka i na koniec listek bazylii. Wersja 2. Na patyczek nadziewamy kawałek mięsa, tortellini, plasterek ogórka kiszonego i na koniec suszonego pomidora 4.Układamy na talerzu i polewamy oliwą z suszonych pomidorów. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Tortellini - szaszłyczki*
Top
Bottom