- Mar 14, 2005
- 10,541
- 0
- 36
Przepis znaleziony na niemieckiej stronie, przeze mnie przetlumaczony, poza tym zmienilam troche ilosci skadnikow, mysle, ze na lepsze...
500g tortellini (nadzienie wedlug uznania- ja lubie z miesnym nadzieniem)
200g gorgonzolli
200 g gotowanej szynki (wedliny)
75 g orzechow wloskich ( drobno posiekanych)- moze byc 100g
300ml rosolu
150ml slodkiej smietany
1 cebula
3 zabki czosnku
1 lyzka swiezej pietruszki
sol, pieprz, oregano, olej, mozna dodac majeranek
Tortellini ugotowac w osolonej wodzie, przelac zimna woda i zostawic. Cebule i czosnek drobno posiekac i przyrumienic na oleju.
Smietane i rosol wlac do cebuli i troche podgotowac. Gorgonzolle pociac na male kawalki, wrzucic do rosolu - ( ma sie rozupscic)
Przemieszac i doprawic sola i pieprzem.
Pietruszke i orzechy posiekac. Szynke pociac w waskie paski..-
Orzechy, pietruszke, szynke, majeranek i oregano wmieszac do sosu i lekko jeszcze podgotowac....

500g tortellini (nadzienie wedlug uznania- ja lubie z miesnym nadzieniem)
200g gorgonzolli
200 g gotowanej szynki (wedliny)
75 g orzechow wloskich ( drobno posiekanych)- moze byc 100g
300ml rosolu
150ml slodkiej smietany
1 cebula
3 zabki czosnku
1 lyzka swiezej pietruszki
sol, pieprz, oregano, olej, mozna dodac majeranek
Tortellini ugotowac w osolonej wodzie, przelac zimna woda i zostawic. Cebule i czosnek drobno posiekac i przyrumienic na oleju.
Smietane i rosol wlac do cebuli i troche podgotowac. Gorgonzolle pociac na male kawalki, wrzucic do rosolu - ( ma sie rozupscic)
Przemieszac i doprawic sola i pieprzem.
Pietruszke i orzechy posiekac. Szynke pociac w waskie paski..-
Orzechy, pietruszke, szynke, majeranek i oregano wmieszac do sosu i lekko jeszcze podgotowac....

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: